14 aprill 2021

"Päästetud Mõmmi ja Setumaa koerad pälvisid "Aktuaalse Kaamera" tähelepanu"

Mina ja kuulsus. Mõmmi pole veel nii kuulus, aga täna õhtul kindlasti saab. Kel huvi, see vaadaku "Aktuaalset Kaamerat", sest võttegrupp pühendunud loomasõbra Anne Raiste juhtimisel läheb ülimalt kõhnale ketikoerale kohe varsti Rannamõisa Petcity loomakliinikusse külla.

Paranemist on näha, aga koju ta veel ei pääse. Loomaarst ja Petcity kliinikute bosside boss Jürgen Mitt, räägib Mõmmi tervisehädadest siis ka lähemalt. Tasub vaadata ja saate teada miks madala toiteväärtusega lobi sisse ajamisest tolku pole ja miks kontide söötmine koerale kahjulik on.

Mõmmi magu on nimelt suur nagu ämber või vanaema väljaveninud aluspesu, mis sai juhtuda vaid seetõttu, et pidi kümnete liitrite kaupa sisse lürpima löga, millel erilist toiteväärtust polnud. Lisaks on seal hunnikus konte risti-rästi kinni ja äkitselt jäid need sinna juba eelmisel suvel. Uskumatu lugu, aga peremees ütles, et just siis jäi koer selliseks kehvakeseks kuid ta andis talle "vitamiine", millest vähimatki kasu polnud. Kah mul mul uudis ja oleks äärmiselt imelik kui vastupidi oleks läinud!

Kogu selle jama kättesaamiseks peab nüüd Mõmmit opereerima, aga tema seisundit arvestades pole see praegu absoluutselt võimalik. Ka kutsikaemmest, kelle viis titat on peaaegu "kuivaks" imenud tuleb juttu. Aga ka suguluspaaritustega seotud väärarengutest ei saa üle ega ümber. Ühel kutsikal nimelt on vististi väga-väga halvasti, aga enne kui asi kindel pole, hoian oma suu lukus ja loodan, et esmane diagnoos ei pea paika. Petcity rahvas kaalus pisikesed üle ja hoiab neil kiivalt silma peal. Emme on muidugist erikohtlemise all, et tal ikka tervist ja piimakest jaguks.

"Petcitikad" on tõeliselt nunnukad ja kinkisid kõikidele põnnidele erivärvilised rihmad kaela. Armas tegu! Katlin Lauren-Sireli "Urr & Nurrist" kamandas mind aga lattu ja kinkis firma poolt kasti kutsikate ja teise kasti väikestele koertele mõeldud kvaliteettoitu. Pro Plan lisas enda poolt samaväärse koguse. 

Kohe ei saa seda kahjuks ette anda - liigrammus ja hea ning see teeb praegu hoopis kurja. Meelitame esialgu väikeste kogustega lahjemat kraami iga väikese aja tagant, et organismused ikka korralikult tööle hakkaksid ja magu "plahvatama" ei paneks. Algus oli ikka karm küll - nad lausa "hingasid" toiudukoguseid sisse ja siis tuli kõik välja. Jube jantimine ja läga, aga hakkab juba looma.

Igal juhul kniks ja kraaps ja toit kulub väga marjaks ära, sest lugejatele nende koerte päästmine väga korda ei lähe - seni annetatud 260 euroga ravi juba kinni ei maksa ja söögipoolist ei osta. Aga kui tsiteerida klassikuid ja kui kuidagi ei saa, siis kuidagi ikka alati saab. Loodan, et see kehtib ka seekord. Tänapäeval tuleb vast see ka ää mainida, et esimesel fotol oleva hetke tabas Kristiina Tammik.

Loomapäästegrupp MTÜ
EE437700771003183318

900 1313 (5.-)
900 1414 (10.-)
900 2323 (25.-)

Seotud lugu: "Tehtud! Üks koertekasvandus Eestis taas vähem! Heade inimeste abi oodatud!"