07 jaanuar 2021

"Nüüd läks kiireks! Lauris vajab siva uut hoiukat või päriskodu!"

Mitte miski ei ennustanud eile, et Valgast pärit kass Lauris peab juba täna õhtul välja kolima. Käisime koos tema eest hoolitseva Aliinaga eile Sõle loomakliinikus vaktsineerimas ja pidasime plaani, et jaanuari lõpuks tuleb uus kodu leida. 

Lauris elas Kalamaja krahvi kombel viimane kuu aega ihuüksinda uhkes korteris, aga ega see talle mõistagi meeldinud. Tänavakõuts on nimelt inimese ja kodusoojusega harjunud ega saanud aru, kuhu kõik ühtäkki kadusid? Paraku elu teeb korrektiive ja noorte teed läksid lahku. Ühist üürikorterit peeti veel vaid Laurise pärast, aga nüüd leidis omanik uued rentnikud sisse. Oli vist nii kui õieti aru sain.

Iseenesest on aga Laurise tervis FIV-haige kohta rohkem kui tiba-toba - äärmiselt agressiivne kõrvapõletik on taandunud, käpaluu kasvab kokku mühinal, söögiisu on taastunud ja kõik tuleb kenasti välja ka. Esteedil on aga selline kiiks, et pissikast peab puhas olema, muidu laseb kõrvale.

Loomapäästegrupp ussirohutas, vaktsineeris ja kiibitas kiisu ära. Kolme kuu pärast peab veel käpast "naelad" välja võtma, paar murdunud hammast eemaldama, sest juurekanalid on avatud ning siis naksas kohe ka kerad küljest ära. Need kulud katab mõistagi gäng ning uus omanik ei pea sellepärast muretsema. Iseloom on tal hellik ja hoiab inimesele väga ligi. 

"No mõni halb iseloomujoon peab tal ju olema?", pärin Aliinalt.

"No ei ole. Megahea kass on! Äkki see on miinuseks, et talle meeldib aknast välja vaadata ja siis ajab kõik lillepotid maha? Aknalaual võib ta veeta tunde, aga õue enam ei kipu", laiutab ta käsi.

Üksjagu kulukas võitlus Laurise eest on lõpusirgel, aga uskuge, et see oli ka igat senti väärt. Kass justkui mõistaks seda ja on omal moel tänulik. Nüüd jääb veel see õige inime ja kodu üles leida. Oleks hää kui saaks kohe päriskoju, sest siis jääb jõlgutamine ära. Ega see loomale head tee, sest vaene hing ju harjub ja kiindub ning ega saa üldse sotti miks ta taas uude kohta kolima peab. Kui kassivõtmisplaan on kindel ja oled valmis talle kodu ning armastust pakkuma, siis anna endast teada. Lauris on igatahes valmis ja ootab pikisilmi!

1414, help@animalrescue.ee