07 jaanuar 2021

"Kas iga poe juurde jäetud koer on ikka kindlasti hüljatud?"

Hüljatud või läks peremees poodi? Kurat seda teab? Kuidas käituda? Õpetlik lugu Tallinnast, Tondi Selveri taguselt tühermaalt, kus üks lahe koerake männipuu külge oli seotud.

"See koer on pidevalt siin ja hüljatud ta küll pole. Peremees pole selline täisparm, aga no selline pooljota. Koer on siin juba oma 40 minutit, sest poe juurde ei saa kuskile kinnitada. Kindlasti on tal juba külm ka", teatab oma koeraga jalutanud sõbralik härrasmees.

Välimuse järgi hästi hoitud ja toidetud. Rihm ka korralik, aga see ei tähenda muidugi midagi. Ka metsast koeri puu külge seotuna leitud küll ja küll, mänguasjad ja pesa kenasti kaasa pandud. Ajuvaba!


Ootan natuke veel, äkki peremees tuleb. Tavaliselt tasub ikka aega võtta, et loomale mitte "päästmisega" liiga teha. Panin deadline paika, et kui kümneks pole tulnud, siis võtan kutsa masinasse sooja. Seejärel kuulutan infoletist üle poe ja alles seejärel hakkan talle öömaja sebima.

Omanik tuligi. Ei olnud joodikmees. Hoopis kaine nooremapoolsem naine, kel viinaviga raudselt küljes pole eales olnud. Sestap veel üks nõuanne ja ärge igasugu jutte koheselt tõe pähe võtke. Oli viisakas ja tänas, et reageerisin ja muret tundsin. Oli rõõmus, et inimesed on tähepanelikud ja teada andsid. Ei olnud poes ka 40 minutit vaid äärmisel juhul ehk vaid veerandikese tunnist. 

Tehke igaüks ise oma järeldused ja ehk on taoline käitumismall veidikenegi abiks kui teinekord mõnda esmapilgul hüljatud loomakest märkate.