12 jaanuar 2021

"Kiire-kiire! Koer Ollu vajab ajuuuringut!"

"Jälle krambitad! Mis sul küll viga on kullake",
laiutab pereema Elin nõutult käsi. Nõutus ja abitus on just õiged märksõnad kui tõmbleva-vappuva koera kõrval kükitad. 

Olen kogenud. Mingi saast viskas kunagi mu koduaeda mürki ja dobermann Petra pistis selle nahka. Tema haigus ja vaevad olid nii hullud, et saatsin lapsed lausa kodunt vanaema juurde, sest seda kõike oli äärmiselt karm jälgida. 

Ühest kohtuotsusest sai lugeda, et koera mürgitamine pole looma julm kohtlemine. Loomulikult pole viskeliigutuse tegemine iseenesest ju julm. Ennenägematud piinad saabuvad hiljem, aga selle mõistmist on täna õigust mõistavatelt inimestel ilmselgelt liigpalju tahetud. 

Õnneks selle loo kangelane Ollu mürgitamise ohvriks ei langenud. Temal on mingi muu tervisemure. Mis täpselt? Seda ei osata paraku pärast mitmeid arstivisiite ja sadu eurosid täna veel ikkagi öelda. Kõik on justkui korras ja nüüd on vaja põhjalikumalt uurida, mis koerakese ajus toimub? Pere on paraku oma rahalised võimalused ammendanud ja sestap nad Loomapäästegrupilt abi palusitki.

"Ollu liitus meie perega aastal 2015. Olime ise alles 16 ja 18. Ollu oli 1 aastane tegelane, kes oli oma kodust minema jooksnud kuna tegeleda temaga ei viitsitud ja oli pandud ketti. Alguses lõhkus kõike, mis ette jäi. Peale aastat vaeva saime nendest harjumustest lahti. Ta on meeletu sõber kõigiga. Isegi ühe kroonilise  koertekartja on pannud endasse armuma. Laste peale niuksub, soovides nende juurde minna. Lastel ta lasebki endaga kõike teda ja on vana rahu ise. Muidu on meeletu energiapall.

Tervis on tal viie aasta jooksul olnud väga hea, kuid nüüd 2020 lõpus tekkisid krambid. Krampidel ei ole mingeid loogilisi hetki, kõik erineval ajal olnud. Vahel paari päeva kuni nädala tagant, siis jälle krambitab paar päeva jutti. Vereproovid on korras, motoorika, nägemine kõik hästi, seega vajab aju uuringut, et ega seal mingeid halbu muutuseid pole. Samuti tahaks arst võta seljaaju vedelikust proovi.

Ollu on pärast krambihooge väga väsinud ja loid. Kohati tundub, et läheb kurjemakski, sest ei saa üldse aru, kus ta asub? Hetkel on peal üks ravim, mis peaks leevendama krampe kuid põhjust me ikkagi ei tea. Ollu on meile meeletult kallis pereliige kuid hetkel ei ole ka meil rahaliselt kōige parem.  U
uringu optimaalne maksmus küündib kuni 600 euroni ja see ei sisalda kaugeltki kõike kulusid. Hetkel oleme juba maksnud uuringute ja visiitide eest pea 400 eurot, mis on olnud meile juba niigi ettearvamatult suur kulutus. Kas Loomapäästegrupp saaks appi tulla ja meie koerakest aidata?"

Kui kuidagi ei saa, siis kuidagi ikka saab ja mis ühele perele üle jõu käib, peaks kamba peale ikka võimalik olema! Eks ole? Sestap panengi Ollu tarvis annetuste kogumise üles ja loodetavasti aitavad koeraomanikud ja -sõbrad ühel noorel perel suurest murest üle saada ning meil õnnestub nende truu sõbra tervis taas kontrolli alla saada. 

See nädal tõi õite mitu hädalist koera nende seas Valgamaa teepervelt leitud jäätükiks külmunud koerakese, kes ilmselt masinalt paugu sai. Võrumaalt saabus gängi hoole alla aga koeraemme koos kutsikaga ja ka nende lugu pole üldse hea, sest tillukese keha sees on peidus palju vigasid alates väärarenenud silmadest kuni käpaluudeformnatsioonini välja. Tõukoeralaadsete paljundajate produkt. Ei muud. Aitame neidki nagu suudame, aga täna alustame Ollust. Tänud kaastunde ja mõistmise eest juba ette!

Loomapäästegrupp MTÜ
EE437700771003183318 
"Ollu ravikulud!

Ollut saad toetada ka meie annetustelefonidele helistades:

900 1313 (5.-)
900 1414 (10.-)
900 2323 (25.-)

Annetada saate veel läbi PayPal'i ja mTasku. Püsiannetajad leiavad vajaliku informatsiooni SIIT