30 märts 2020

"Vaikelu kuldnoka ja metskitsega"

Ja seal okste vahel ta seisab. Karvastik imeheaks komuflaažiks, mis metsaasuka loodusega ühte sulatab. Vaevalt te fotolt üles leiate. Endalgi väga raske, kuigi tean, kus ta seisis.

Loom on hirmul. Loom on lõksus. Ühelpool loomaia rauast tara, millest läbi ei pääse. Teisalt tulevad mehed hirmsa saemüraga. Lõikavad võsa. Kits ei tea sellest miskit ja arvab, et teda jahitakse. Seisab hiirvaikselt ja loodab, et ei märgata.

Töömehed vist ei märganudki ja lõpetasid tunde hiljem töö. Kitseke tuli saetud oksakuhjade vahele peitu, kus üks tähelepanelik naine hädasolijat siiski märkas. Kutsus appi. Läksin, aga ei teinud midagi. Miks? Sest oleksin suures "päästmistuhinas" ta nimelt jooksu ajanud ning koos sellega ilmselt ka auto alla.

Ehitajate tee on suur ja lai. Paldiski maantee koos Rocca viaduktiga veel hullem. Ja kui ta oleks ummisjalu Mustamäe poole keeranud, siis seal ju puhta linn juba käes. Sestap pidasin targemaks vaikselt-vaikselt jalga lasta ja mitte amatööri kombel taidlema hakata.

Veebiloomakaitsja oleks loomulikult tagastaskust uinutipüssi võtnud, kitsekese unne suigatanud ja seejärel ta turvaliselt süles metsa toimetanud. Päriselu on natuke teine.
  • Uinutipüsse on väga vähe ja pühapäeval neid naljalt ei leia.
  • Sellega tohib lasta vaid loomaarst, kel vastav medikament olemas ja kes ka õige koguse doseerida oskab.
  • Laskeulatusse jõudmine oleks metsaasuka jooksu ajanud. Nähtamatult ligi poleks õnnestunud seekord väga hiilida või roomata.
Õhtul oli ta veel paigas, aga enam mitte nii närvis ja lamas rahulikult. Küllap ootas pimedat. Seda ootasin isegi ja loodan, et kitseke sai minema. Öösel liiklus ju vaiksem ja inimesigi vähem. Jätsin eila loo postitamata - mõned hullud tormavad ju raudselt uudistama ja selfitama.

Igaks juhuks olge seal Maxima taga tähelepanelikumad, sest äkki on veel ikka seal või tuli tuttavasse metsatukka tagasi. Mine sa hullu tea?

Koerad hoidke rihma otsas. Neile looduse poolt teravamad meeled antud ja kitsekese hea maskeering ei pruugi huntide järeltulijaid ää petta. Autojuhtidele ka palve - ärge signaalitage kui loom teel on ja ärge üritage temast üle või ümber sõita. Pole teil nii kiire ühti! Ajate eluka aint veel rohkem omadega sassi ja sellest ei tõuse tulu kellegile. Mina tänan!