30 märts 2020

"Kas õnnestub? Erakorraline kiisukese päästeopp keset soid ja metsi!"

Saate praegu kaasa elada vat, et reaalajas ühe armsa kiisukese päästmisoperatsioonile kuskil pärapõrgus. Vabandan taolise väljenduse pärast, aga nii ta on. Ilmselt selleks ajaks kui selle kirjatükiga ühele poole saan, saabub ka vastus, mis kas rõõmustab või kurvastab.

Lugu hakkas pihta kell 20.48, mil silmasin saabunud kirja. Vedas, ma arvutit ja messengeri eriti, õhtuti lausa tahtlikult väldin:

"Tere Heiki. Ei tea kuhu pöörduda? Mu kass on kriitilises seisus. Lausverejooks käpast, purskab kohe. Panin sideme peale, aga see imbus pea kohe verest läbi. Helistasin väikeloomakliinikusse, aga see hinnakiri, mis sealt öeldi, oli üle mõistuse.

Olen ka töötu hetkel tänu sellele, mis Eestis toimub. Aga mu väike kallis Garlfield võib ööga ju verest tühjaks joosta! Paluks abi. Peres kasvab veel 8 last, kes nutavad, et kiisu sureb."


Lugu juhtus Põlvamaal ja täna ei pruugi ka helikopterist kasu olla. Ikka jääksime hiljaks. Taolistel puhkudel kasutan kohalike loomaarstide abi, ked ausladan proffidena ja kellega aastate jooksul päris head suhted tekkinud on. Neid ei ole palju, aga näiteks Lääne-Virus, Viljandimaal, Harjus, Järvas, Saaremaal ja mõnel pool mujalgi on olemas sellised toredad loomaarstid, kes on mul lubanud helistada kasvõi keset ööd kui häda käes.


Pole seda head tahet mitte üks kord kuritarvitanud ja neid kõnesid olen teinud imeharva. Täna siiski tegin, sest minutid kassi elukese lõpu poole tiksusid armutult. Helistasin Tartus asuva R-kliiniku loomaarstile Riina Uibopuu'le otse koju.

"Mina Valner siin. Nädal-paar tagasi kohtusime ja lõime käed, et teeme koostööd. Kasutan kohe su lahkust ära, sest häda on suur.

Kass tuli õuest käpavigastusega, verd purskab, seisma ei jää. Lapsed nutavad, täielik hüsteeria, ühesõnaga jookseb verest tühjast. Perel rahadega kitsas ja gäng maksab. Oled sa nõus asja korda ajama?"

"Ikka. Saada mulle kohe number!"
Pragusel ajahetkel opp käib ja kiisukene saab abi. Pere on tänulik ja lootusrikas:

"Südamest tänan sind Heiki. Garlfield on arsti hoole all. Nüüd palvetame kogu perega, et meie kallikesega kõik korda saaks!"


Palvetage teie ka ja hoiame pöidlad peos. Kui kuidagi ei saa, siis kuidagi alati ikka saab. Eks ole? Mina tänan südamest aga suure vaeva nägijat dr. Riina Uibopuud, kes hilisõhtul pärast tööaega otse kodust koheselt appi tõttas ja kiisukese elu päästa püüab! See on vägev! Oleks taolisi inimesi rohkem, siis maailm polekski nii pekkis koht!

Kel võimalik, see aidaku me pühale võitlusele kaasa. Kuu lõpus vast rahadega kitsas, aga äkki kuu alulgi. Oleme juba ette tänulikud, sest loomadel-lindudel pole peale teie kellegilt abi loota.

Loomapäästegrupp MTÜ
EE437700771003183318

Loomade-lindude ravi saab toetada ka meie annetustelefonile helistades:

900 1313 (5.-)
900 1414 (10.-)

---------------------------------

23.48


TÄIENDUS! OPERATSIOON ÕNNESTUS JA KIISU ELUKE OHUS ENAM POLE. TEGEMIST (ILMSELT KOERA) HAMMUSTUSEGA. GARLFIELD SAAB KOHE KODUSELE RAVILE! HURRAA!