24 märts 2020

"Töötuks" jäänud Piraadi ja Reksi peade kohale kerkisid murepilved! Otsime kodusid! Kiire-kiire!

Paljud inimesed on praegu väga põhjendatult mures eelkõige oma tervise, aga ka palgakärbete või hoopis koondamise pärast. Kui inimloomale tähendab see ajutist kehvemat äraolemist, siis "koondatud" loomadel on mängus ei rohkemat ega vähemat kui elu.

Ühes firmas pidasid oma kümme aastat valvuriametit koerad Reks ja Piraat. Valvurihärrad toitsid neid ja elu oli kut lill kuniks eelmisel nädalal inimvalvurid päeva pealt lahti lasti. Koeri nad kaasa võtta ei saanud ja sestap pani Suur Boss kella tiksuma.

Väga suure hingega hea sõbranna Marika Nekljudova võttis oma südameasjaks eakatele koertele kodud leida:

"See on nii ülekohtune nende suhtes! Nad on teinud oma tööd ja olnud head sõbrad kuid nüüd mingi inimeste pandeemia pärast on ka nende elu ohus! See on nii vale!"

Sõpra tuntakse hädas ja aitan kaasa nagu oskan. Enamusega teist ma sõber pole, aga koondnimetaja LOOMASÕBER alla mahub vast enamus selle blogi lugejatest. Sestap saate kaasa aidata ka teie. Palusin Marikalt mingitki taustainfot ja alljärgneva suutis ta rutuga kokku koguda:

"Mainin kohe, et neid inimesi, kelle nimele koerad on registris kantud, ei ole mõtet isegi kiruma hakata - nad lihtsalt andsid oma nõusoleku kunagi ja pole koertega otseses mõttes seotud olnud. Neil ei ole võimalust koertele kodu pakkuda ja ka kodude otsimisega nad tegelema ei hakka.

Piraat ja Reks on elanud väliaedikus  ja kuudis. Nad on peaaegu kogu elu koos olnud ja saavad omavahel hästi läbi. Söövad kõike isuga ja toiduga ei pirtsuta.

REKS

Reks on umbes 8 - 10 aastane, täpselt ei saanud teada. Kunagi võeti ta Kohtla-Järve varjupaigast. Vaktsineeritud, kiibistatud, aga kastreerimata. Väga sõbralik, rahulik ja leplik. Reks on selline tüüpiline eesti hunt, üle põlve kõrge, aga veidike paksuks söödetud.

PIRAAT

Piraat on umbes 7 - 8 aastane. Rekkajuhist omanik tõi ta sinna juba kutsikana "valvama". Mees võttis alul tallu, aga kui koju viis, siis algas naisel ühtäkki allergia ja kuna paremat lahendust polnud, siis saigi Piraadist firma valvekoer.

Piraat tahab väga palju tähelepanu ja nõuab kõik paid Reksi eest omale. Ta tahab olla ja ka on liider, aga selline hea liider, kes pole teps mitte kuri või agressiivne. Vastupidi - ta on sõbralik ja kutsikalikult mänguhimuline. Väga aktiivne ja elav. Hästi karvane. Kõrgust meesterahva põlvedeni või veidi alla. Minu teada, koertel on tervisega kõik korras ja vaktsiinid kehtivad."

Meie planeet on paljuski tänu inimlooma tegevusele ilmselt üks ebaõiglasemaid paiku kogu galaktikas. Praegu on meil hea võimalus aga seda ülekohut natukenegi vähendada ning seetõttu pangegi sõna liikvele - aitame Piraadi ja Reksi koju. Nii on aus ja nii on õige!

Täpsem informatsioon otse Marikalt - 55604317, n.marika71@gmail.com

Mõistagi võite oma soovist teada anda ka Loomapäästegängile - 1414, help@animalrescue.ee