24 mai 2018

"Oluline teadaanne! Tulevikus palun mind doktoriks kutsuda!"

Hiljuti oli teles lugu skandaalsest dr.Kiropraktikust ja nüüd on ka mul enesel põhjust samal teemal rääkida. Teatavasti on günekoloogia teadus naise organismi ehitusest ja talitluse eripäradest. Selles valdkonnas saavutasin läbi elu kestva õppe ja tavapraktika käigus omandatud teadmiste doktorikraadi juba paar aastat tagasi, aga mitte sellest ei tahtnud ma rääkida.


Täna tahtsin teiega jagada nimelt hoopis seda uudist, et nüüdsest olen ka koerte silmaarst, mis asetab mind tavaloomaarstidest tagasihoidlikult öeldes isegi tugeva sammukese kõrgemale.
Ma ei saa momendil fotosid võrdluseks tuua, sest need on teises arvutis, aga loodetavasti mäletate Taadu-Aadu tuhme silmapõhju, mis tal minu juurde saabudes olid. Täna on silmad aga sellised, et see jama sealt põhjast oleks justkui kadunud ja seda iga ilma igasuguse ravita! Täitsa tõsijutt!

„Jou-jou, sa oled see Valner vä? Mu kass hakkab poegima. Tule vaata üle ja võta vastu mees!“

Vat need „jou-jou-valner-ajad“ on nüüd läbi mu sõbrad. Tulevikus paluks pöörduda ikka pärishädadega ja väärikalt:

„Dr.Valner. Ma saan aru teie tohutust töökoormusest ja geniaalsusest, aga äkki leiate tihedast graafikust aega ja vaatate ka meie Muri silmad üle. Ta on nimelt pime ja seda juba sünnist saati!“

„Tegelikult on see tühine tervisehäda minusuguse spetsialisti jaoks. Muri saab kindlasti nägijaks armuline proua! Ärge muretsege, püüan teie jaoks aega leida.“




Käisin hiljuti ka ühel tillukesel Kaija-nimelisel lambatallel külas. Vaeseke sündis tugeva nägemishäirega ja ta üks silmake näeb õige pisut. Head Saaremaa inimesed päästsid ta hukkamisest ja võtsid lemmikloomaks. Hästi armas tegu! Uute omanike sõnul hakkas talleke aga pärast minu visiiti üksjagu paremini nägema. Hallelujah, see on tõeline ime!

See ei ole jama ja saada see lugu 14 korda edasi, siis saad kotkapilgu. Kui sa seda lugu edasi ei saada, siis saad kõõrdsilmad ja lampjalad! Rägavere-Malle ei saatnud seda lugu edasi ja nüüd ta üks silm vaatab inimesele otsa, aga teine kompab samal ajal taskuid läbi, et rahakott üles leida. Häbi-häbi ja ohh õnnetust!