09 mai 2017

„Pirital püssi ette jäänud Mustik vajab abi!“

„Sõpra tuntakse hädas“, ütleb vanasõna ja loomakaitse liit on kindlasti ka MTÜ Kassisõbrad semu ning sestap aitme neil ühe tubli kassi elukese päästmiseks raha koguda. Muide, Kassisõprade aktivist Anastassija peaks praegu kohe-kohe sünnitama, aga muretseb ja jaurab elu eest mingi hulkuva kiisu raviga. Hull, aga samas ka hämmastav naine! Eks ole?

Ja nimelt leidis üks tore Jelena nimeline naine eramaja hoovist väga-väga armetus seisus kassikese. Vaene loom puges kuuri alla ja lamas seal täiesti liikumatult. Lähemal uurimisel selgus ka põhjus – esmapilgul üleni haavades olevat klassi oli tulistatud ja mitte ainult korra.



Jelena haaras hädalise ühes ja tormas tuhatnelja „Loomade Kiirabikliinikusse“, kus röntgenipilt tuvastas sisemusest lausa kaks kuulikest. Hädasid oli noorel kiisul veelgi – seen, kõrvalest, neerus muutused, südames kahinad. Kliiniku rahvas andis tulistamisohvrile esmaabi ja pistis ta tilguti alla. Jelenal raha polnud ja kulud võttis enda kanda MTÜ Kassisõbrad.

Alates eilsest ravivad Mustikut „Miki loomakliiniku“ inimesed. Ta vajab operatsiooni, aga kohe praegu seda teha ei tohi ega saa. Loomake on lihtsalt veel liiga nõrk. Kliinikus ta peab olema seega veel kuskil 7-10 päeva ja alles pärast seda otsustatakse millal ja kuidas opereerima hakatakse. Igatahes šansid terveks saada tal on väga head! Ka vägevalt oma elukese eest võitlev kassike on seda meelt, et alla ta ei kavatse nüüd küll anda ja imegu see tulistaja näppu!

Kui soovid Mustiku ravi toetada, siis tee annetus:
MTÜ Kassisõbrad 
EE322200221064646580 
Selgitusse palun märkida: „Mustiku ravikulud"
Mustik tänab! Mina tänan! Ja Anastassijale turvalist sünnitust ja parimad soovid!