08 mai 2017

"Mu tänasest kirjutisest oli kasu ja jänkulapsi juba tuuakse turvakodusse"


Päeval tegid mul hinge täis tegelased, kes jänesepoegi eneste koju tarivad ja jutust aru ei saa, et loomakesed tuleb kohe vabastada.

"Ma ise 
toidan ja saan hakkama!"

Sitta sa saad, sest isegi mina ei saa pärast kümmet loomakaitsja aastat nendega hakkama ning viin eriti pisikesed tited ikka targemate inimeste juurde! Jäävad vähemalt ellu loodetavasti, aga ega see ka kindel ole, sest inimesel on paganama raske pärisemmet asendada.


Kaheteist aastase koolilapse juures on vast kurbmäng juba lõppenud, sest tüdruku sõnul "murdis" üks jänku teise maha. Tema ise aga vandus, et lasi loomakesed eelmisel õhtul vabaks.

Isiklikult arvan, et lora puha, sest tüdruku pildid alul kahest, hiljem ühest stressis jänkulapsest ning ta kommentaarid veensid mind milleski muus.

Aga nii mõnelegi jõudis sõnum kohale ja näiteks Järavamaalt pärit 18 aastane neiu siiski lõpuks otsustas jänkubeebid loomakaitse liidu hoiukodusse toimetada. Tõsi, otsus ei tulnud kergelt, sest alul ta oli veendunud, et kasvatab jänkuhakatised ise üles. Õnneks mõistus tuli pähe ja pisaraterohke lahkuminek oma hoolelaustest toimus paar tundi tagasi.

Kahjuks neid beebisid enam loodusesse tagasi kohe lasta ei saa, sest mitu päeva inimese juures olnud võsukesi emme ilmselt enam omaks ei tunnista. 

Sestap hoidke Virgele pöialt, et tal tittede toitmine ikka hästi õnnestuks ja loodetavasti saame juba paari kuu pärast nad päriskoju, metsa tagasi lasta. Ja olge inimesed - ärge tarige neid koju! Okei, koer tõi tuppa või sai niiduki all viga, siis on veel arusaadav, aga muidu hoidke endid ikka eemale ja imetlege neid vahvaid loomakesi ainult kaugelt!