21 mai 2020

"Kalamaja Žoriku vabadus saab läbi!"

Ei ole aega pikemalt kirjutada, aga tulistan puusalt ka teise uudisloo, mis puudutab eelkõige Kalamaja inimesi - Kalamaja ikoon, vabahing, kuningas ja veel teisigi tiitleid kandev koer Žoriku priiusepäevad saavad läbi.

Tema 12 aastane eluke on lõpusirgel ja seisin ikka selle eest, et tal lastaks rahus hulkuri elukest elada.


Nüüd on aga tema vaimne seisund veidike "petma" hakanud - Zorik nimelt ei jaga enam üldse matsu - magab Tööstuse tänaval sõiduteel, autodest välja ei tee, teed ületab apaatselt jne. Ühesõnaga ta elu on ta enda pärast pidevalt ohus! Täna valvasin taas KAPO maja ees oma paar tundi tagamaks, et ta auto alla ei jääks.



Seetõttu pidasin Tallinna varjupaigaga plaani ja ühisjõududega püüame selle "tabamatu lindprii" kinni. Teeme seda õhtusel aal, kui liiklus väiksem - praegu ta sööstaks autode ette ja seda ei taha meist keegi. Usun, et ka Žoriku fännklubi soovib, et teda ei jääks meenutama tume laik asfaldil vaid midagi muud .....

Kuigi eutanaasia oleks antud olukorras isegi ehk õigustatud, siis olen üheselt selle vastu - ta ei ole veel nii läbi, et süsti peaks tegema! Plaan on leida taraga piiratud taluke kuskil pärapõrgus, kus loomake saaks rahulikult vanadusse surra. Loomapäästegrupp tasub kõik kulud ja see inimene võiks endast teada anda: 1414 või help@animalrescue.ee

Kirjutan ja selgitan õige pea pikemalt, aga täna pole tõesti aega - Nissi kass tahab pärast oppi transporti, Sulev Jänese kass Suure-Jaanis ootab samuti pikisilmi päästmist, õhtul püüaks äkki Zoriku kinni kui liighilja tagasi ei jõua - need toimutused on tähtsamad kui mingi kirjatükk. Loodan, et mõistate!