19 mai 2020

"Tundub, et uued kruusid tabasid kümnesse!"

Eile tuuseldasime Erko Elmik'uga Mulgi- ja Tartumaal ning lugesime leebe katku perioodi kahjusid kokku. Õnneks olid kõik kaasvõitlejad elu ja tervise juures. Teel juhtus ka midagi ootamatult ja nimelt esimest korda elus nägin looduses ka karumõmmi - läks teine üle sõidutee.

Alul vaatasin, et suur-suur karvane terjer, aga tatsas kuidagi imelikult. Võtsin hoo aegsasti maha kui Erko korraga hüüdis: "Karu, karu! Vaata karu!"
Annan endast parima, et sõidu ajal ikka teele, mitte mobiili passiksin ja vähimatki ohtu polnud. Võrtsjärve ja maantee vahele jääv ala on üsna kitsas selles kohas ning pidasime isegi kinni, et äkitselt näeme veel. Paraku siiski mitte, sest mõmmik pidas targemaks puude varju peitu jääda. Ei hakanud teda segama ja küllap oli ka eelmise aasta pojakesel emme kuskil lähedal. Oleks me pool minutit varem ses kohas olnud, siis saanuksime tõtt vaadata - karu tuli mööda külavaheteed, mitte metsast, sest aedikud olid sääl korralikud ees. 

Igatahes tore kohtumine ja vähemalt minus tekitas elevust küll. Eks ma ole neid mesikäppu ennegi loodus- ja loomaparkides näinud ning Venemaal ka ühe kodustatud tüübi koonu süganud ning isegi kalli ja musu teinud kuid see oli kuidagi teistmoodi. Eilne trehvunks oli ehe. Otsisin pardakaamera videot, aga see pagana "hiina ime" vist jättis just selle koha filmimata või ei leidnud ma õiget klippi üles. Ei viitsinud rohkem ostida ja vahet pole - kaader oleks nagunii vaid viis-kuus sekki pikk olnud.



Hea meel on teatada, et tänavused kruusikujundused näikse rahvale meeldivat ja eile tuli esimene sats juba juurde tellida. Ka Viljandis Piia Vilu kliinikus on kruusid nüüd müügil. 

Tartus saab neid soetada ja seeläbi Loomapäästegängi tegemisi toetada Penneri lemmikloomapoes, mis asub Aardla Selveriga samas majas ja Caramira lemmikloomapoes aadressil Jaama 173 ehk Kivilinna Konsumiga sama katuse all. Veel on need saadaval loomaarst Riina Uibopuu kliinikus R-Kliinik ja sealt saab osta ka LPG toetakaarte

Alul arvasime, et aint toetajaliikmed ehk need inimesed, kes gängi igal kuul 10 euroga 12 kuud jutti toetavad, saavad hinnast alla. Eile Erkoga siiski otsustasime, et gängi nänn ja osad teenused tulevad kõikidele kaartide omanikele üksjagu soodsamalt kätte. Lojaalse toetajaliikme lisaprivileegiks jäävad aga valitud kliinikutes tehtavad allahindlused ja soodsamad hinnad. See teistele ei laiene.



Lubasin jooksvalt kodulehele uued müügikohad üles rivistada ja ka see on tänaseks tehtud. Lisanduvad veel mõned loomakliinikud, aga praegu põle sinna lihtsalt midagi viia, sest uus partii kruuse saab valmis alles reedel. 


Eelreklaami ka. Kaua tehtud kaunikene ehk Loomade Kiirabi Kliinik peaks uued ruumid sellel või järgmisel nädalal avama. Ohh sa raks kui vägev seal kõik on! Nagu väljamaal! Nii puhas, nii avar, nii valgusküllane. Uus standard on loodud ja selle tipus ruulib Loomade Kiirabi. Seejärel tuleb väga-väga palju tühja maad ja alles siis järgneb talle inimeste EMO uus korpus. Frankfurdi, mitte meie oma.

"Mina enam inimese arsti juurde ei lähegi!"

Leppisin selle asja kliiniku suurte bosside Valdeko Paaveli ja Ain Starastiga kokku. Mehed siiski palusid Terviseameti, niisama kadetate inimeste ärritamise ja kuulujuttude vältimiseks mul alati enne ravile tulekut koeramask pähe tõmmata ja neljakäpukil siseneda.  Seda ma lubasin ja loodetavasti petab see osav manööver asjatundmatu kliinikukülastaja ära.

Veel üks uudisemoodi teade on teile edastada ja nimelt tundub, et VTA hakkab oma loomakaitse valdkonna ülesandeid üksjagu tõsisemalt võtma, mis rõõmustab nii meie gängi liikmeid kui igat loomasõpra. Nad nimelt eile uurisid kas gäng on valmis ka neid loomi vedama, kes omanikelt ära võetakse? 

Muidugi ja alati oleme kui hinnas ja tingimustes kokku lepime ning antud juhul eraldi dubleeriva autopargi loomine on vast tõesti rahva raha mõttetu raiskamine. Meiega tuleb kordades odavam. See on kindel! Kuu lõpus tulevad remondist kaks päästekaubikut ja siis on neid taas kokku üheksa meie teedel vuramas. Tõsi, ühele me veel uut kleiti selga ehk tunnuskleebiseid peale osta ei suuda. Ootame paremaid aegu. Paremaid aegu ootavad veel ka kaks massinat, mis seni veel aia ääres seisavad. Nende remont ja ümberehitus on veidi kallim lõbu, aga küll ka nende teenistusaeg varem või hiljem kätte jõuab.

Homme on käes see päev kui politseinike poolt Nissist leitud vigastatud kiisu saab käpaoperatsioonile minna. Lõpuks on ta sedavõrd taastunud. Töö teeb ära kas dr. Valdeko Paavel või dr. Rasmus Uusküla. Kahjuks pole selle ülitoreda ja sõbraliku loomakese pere välja ilmunud. Pole hullu ja lageda taeva alla ta ei jää, sest pärast käpa täielikku paranemist, leiame uue hooliva kodu. Endise haiglaarve summas 561.19 saime teie abiga tasutud, aga loodame, et aitate meil ka homme "i-le" täppi panna.  Summa tuleb üsna samas suurusjärgus ehk 500 euro ümber, kopikas siia-sinna. Annetuseks vajalikud andmed koos uuete võimalustega leiad juba meie kodulehelt! Suured tänud juba ette!