14 mai 2020

"Sõpra tuntakse hädas!"

"Sõpra tuntakse hädas!" või "Kus häda kõige suurem, seal abi kõige lähem!", on paar ütelust, mis ka tänapäeval paika peavad. Vahest peavad.

Enamasti jäävad head asjad ikka varju, sest hädaldamine on ülim. Kohe nii ülim, et seda peab kõigile ja kõikjale kuulutama ning tänapäeva tehnoloogia annab selleks ka suurepärased võimalused. 

"Hädaorg, kõige puhtam hädaorg kõikjal kuhu vaatad ning ei ühtki helgemat maalappi ega lootusekiirt!"

Rikun veidi üldtunnustatud tavasid, ujun vastuvoolu ning ülistan sedapuhku lahkust ja omakasupüüdmatust. Andke mulle andeks!

 "Käiguakast lendas tükkideks, vaja uus osta", teatas Erko Elmik, mees, kes gängi masinaparki töökorras hoiab, üsna santi uudist.

"Palju see maksab?"

"Uurisin, mõnes kohas on tonn, teises poolteist!"

"Ai kurat! Sellist raha küll pole! Alla hinnas ei tehta?"

"Ole nüüd."

"Järelikult jääb aia äärde seisma ja ootab paremaid aegu! Masinapargi pidamine käib niigi üle jõu, aga see on ikka väga "too much" prageusel aal."

Nüüd tulevad juba need vanasõnad juba mängu. Erko uuris ja puuris maad ning selgus, et õige käigukasti leidmine on paras ooper. Ka täpselt õige võlli ja hammasrataste leidmine kuuluks kosmose valdkonda kuniks toru otsa sattusid Tartu Info-Auto mehed.

"Ja-jah, see on nende Transitite puhul kaasasündinud apsakas, et viienda käigu ratas lahti tuleb ja tühja veerema hakkab. Pole hullu ja aitame hädast välja!"

"Palju see maksab?"

"Mitte midagi. Te ju vabatahtlikud ja teete üsna tänamatut tööd! Kui Tartusse satud, siis tule läbi - taastatud võll ootab ja see juba katki ei lähe! Saate masina liikuma ja loomadele appi tõtata!"

Erko käiski eila Tartus ja sai vajaliku jumpstüki tasuta kätte. Vähe sellest. Teine anti veel tasuta kaasa, sest mehed olid kursis, et meil on neid kaubikuid rohkem ja nii on varu olemas kui järgmine massin peaks samuti otsad andma.

Pole see päästmine ühti alati vaid päästja enda asi vaid abivalmis inimesi on kõikjal. Teinekord ei leia neid lihtsalt üles. Katame lauad ja suur aitäh Tartu Info-Auto! Olge te meheks Kuido Toom ja Mäido Sikk, et jännist välja aitasite. Meie gängi jaoks on see suur abi!