18 mai 2020

"Auto sõitis rasedale otsa. Beebi paiskus teele!"

Auto sõitis naisele otse. Naine oli viimase vindi peal rase ja hukkus. Õnnetuse tagajärjel paiskus asfaldile beebi, kes hakkas lakkamatult nutma.

Taoline stsenaarium ei sobiks vast isegi väga julma õudusfilmi. Liiga jube! Taoline asi täna aga Tapa lähistel tõesti juhtus. Emmeks polnud siiski inimene vaid metsjänes. Julmust ja traagikat see ei vähenda.

Looduslik valik? Ei ole! Inimlik põhjus tegelikult, kuigi ega siin juhti süüdistada saa - jänes tuli ise väga kiirelt ja ootamatult, aga ka see ei vähenda traagikat.

Viimati nägin taolist asja metskitsega. Karm oli. Väga verine ka. Poja jäi siiski ellu. Head inimesed kasvatasid. Salaja. Teistmoodi siin riigis veel ei saa. Siiamaani elus, enamasti metsas, aga kodus käib ka. Magab koos lammastega. Kohalikud jahimehed tunnevad ja teda ei võta. Ütlesid, et kui kord ime läbi pääsenud, siis elagu pikalt. 

Jäägu see meie vahele. Muidu keskkonnaamet läheb koos relvastatud politseiga, ajavad lapsed nutma ning otsivad voodite alt ja kappide seest. Maha tappa tahavad, sest surnud peab olema! Mujal maailmas ei pea kohe maha tapma, aga Eesti tase on selline. Ametnikurotid peavad vahetuma. Küll nad vahetuvad ka ning uus põlvkond värskete mõtete ja suhtumisega kasvab peale. Selle vastu nad ei saa - vananeme kõik ja surma eest ei pääse meist keegi .....

Inimesed andsid vigastatud haavikuemandast teada meie infoliinile 1414 ja Erko Elmik jättis kodused tegemised pooleli ning tõttas appi. Edasi viis tee juba Paidesse Mestloomaühingu Virge Võsujala juurde. Naisel on taoliste kriitiliste loomabeebidega kogemust rohkem ja riskida polnud mõtet.

Virge asuski vilunult koheselt tegutsema, aga ühe jänku jaoks oli juba lootusetult hilja. Võitlus teise elu eest jätkus ja jätkub praegugi, sest nähtavasti ta naisel täna öösel magada ei lase.

Inimeste maailmas on emmede ja beebide eest võitlemine igapäevane lausa kangelaslik arstide töö. Ütlen seda siiralt ja ärge laske endid "koroona-kangelaste" antimõjust heidutada. Sama võitlus elude eest käib tegelikult ka loomaemmede ja nende beebide maailmas, aga enamasti laiem avalikkus sellest ei kuule, sest loomaelu peetakse tühiseks.

Pole see nii tühine ühti ja nüüd teate, et ka Maarjamaal elavad sellised inimesed ja neid ei pea eeskujuks vaid väljamaa filmidest otsima. Pöidlad pihku ja head soovid Paidesse tillukese jänku ja Virge poole teele! Mina tänan!