04 oktoober 2019

"Jätke meelde gängi uued numbrid - 1414, 9001313 ja 9001414!"

Nüüd on see tehtud ja loodetavasti jõuavad sideoperaatorid Loomapäästegrupi uued nummerid täna ka kenasti tööle lülida. Eestlane on üks paras vingukott, kes enamasti hää meelega vaid halba näeb ja näpuga osutab. Minu viimaste nädalate kogemused on küll ristivastupidised ja absoluutselt kõik firmad ning inimesed, kellega kokku puutusin, aitavad lausa altruistlikult kaasa.

Võtsime uue viie eurose annetusnumbri juurde, sest seda rahvas suisa nõudis - nii jääb kopikas üle ka teiste loomade jaoks, sest aidata tahaks ju teisigi. Valisime ka numbrid selliselt, et need seostuks meie tuttuue lühika ja keskkonnainspektsiooni infoliiniga, kes samuti peaks justkui loomadele abi osutama. Nii lihtsam inimestel meeles pidada.

Olgu veel mainitud, et nii Telia, Elisa kui Tele2 osutavad Loomapäästegrupile annetusteenuse vahendamist tasuta ja see on nende panus, et vigastatud elukad ikka arsti juurde jõuaksid. Suur aitäh selle eest!


Tänamisega, aga jätkan. Homme toimub "Horteses" üleilmsele loomade päevale pühendatud üritus „Täpi kutsub külla“ ja väsimatu Manuela Kelt on jooksnud jalad rakku, et kõik õnnestuks. 

Ei tema ega „Hortes“ tee seda kasu pärast vaid eesmärk on eelkõige teavitada ühiskonda ka sellistest liiklusõnnetuse ohvritest, kelle vigastamine või õnnetu ots autorataste all kuuluks justkui inimlooma normaalse elu juurde. Pole see normaalne ühti, et elushingest võib üle sõita ja siis ta piinlema jätta!

Ma ei mäleta täpselt, aga ühtteist lemmikloomadele mõeldavat tavaari peaks müüki minema veidi soodsamalt ning tulu pealt kukub sent Loomapäästegrupi kontole. Läbirääkimised on pooleli, aga üsna tõenäoliselt hakkavad ühte meie päästekaubikut ehtima ka „Hortese“ kui toetaja plakatid. See on tegelikult väga suur asi ja abi meie jaoks.



Ka Sõle Loomakliinik on platsis ning sugugi mitte ennast promomas vaid seetõttu, et palusin. Loomaarstid Merili Kesner ja Ketlin Sõstra vastavad inimeste küsimusestele, mis lemmikloomade tervisega seotud. Nii, et kasutage võimalust ja saate ilma kliinikusse ronimata ja visiiditasu maksmata tasuta hüva nõu.

Lisaks müüvad nad ka Loomapäästegrupi t-särke ja tasse ning olgu siinkohal mainitud, et ega seda nänni enam palju järel polegi. Algselt prooviks mõeldud väikene partii on inimeste poolt hästi vastu võetud ja kaubaks läinud. Eks edaspidi oleme nüüd julgemad ja tellime rohkem. Reeglid jäävad paraku ikka samaks – igat mudelit toodame vaid 99 eksemplari ning erandiks on vaid vast kiisupildiga „Ära valeta! Ma näen sind läbi“ särgike, mida soovitakse aina juurde.

Sellega heade inimeste head teod ei lõpe. Igasugused muudatused nõuavad palju tööd ning Perioodika Repro disaini ja trükifirma eesotsas Katrin Mürgiga annavad parima, et LPG uued plakatid ja autokleepsud hiljemalt järgmise nädala jooksul valmis ja vahetatud saaksid. Printerid ja arvutid undavad, aga aega jääb vajaka ja nii teeb Kats meie asju õhtuti pärast tööaega.

Ka masinate kleepimisele on järjekorrad, aga sedapuhku aitasid meid jännist välja Harkusse, Angerja teele kolinud Colourprinti mehed, kes Tallinna päästekaubikutel vajaminevad muudatused ära tegid. Mikk Tammoja tuli tööle tagasi pärast põnni lasteaiast toomist ja nii me seal siis hiliste tundideni muudkui uusi telefoninumbreid ja plakateid autodele peale sülgasime. Ja-jah, oma saba kergitamine, sest ega minust nüüd peale targutamise suurt abi küll olnud!

Erko Elmik ja ta sugulane Siim Elmik on aga täiesti tõug omaette. Nemad ravivad tasuta me vatti näinud sõidukid Lääne-Virumaal, et need ikka loomadele appi saaks tõtata ja viskavad kohe ka talvepapud alla, sest ega see külm aeg enam kaugel ole. 

Nende päev saab punkti kuskil kahe-kolme paiku öösel, aga vaatamata sellele ei jõua me homme kogu masinaparki üles rivistada. Oleks ööpäevas 72 tundi, siis veel, aga küllap järgmise paari nädala jooksul on ka need vajalised asjad ja ülevaatused ARK-s tehtud.

Loomi saab päästa mitmel moel ja kõik eelloetletud inimesed aitavad sellele kaasa. Ma kaugeltki ei loetlenud üles kõiki, kes Loomapäästegrupile toeks on, sest siis läheks see jutt sama pikaks nagu Piibel. Viimati mainitud raamatust rääkides tuleb meelde, et kohe-kohe on ukse ees aeg, mil jõulukristlased ärkavad üles ning selle perioodi kohustuslikud märksõnad headusest ja hoolimisest panevad kõrvad si*avett jooksma. Pealesunnitud, lausa nõutud heaks olemine, heaks hakkamine on nõme! Appi! Püha öö ja heliseb-tiliseb-koliseb. Minu arvamus, mitte absoluutne tõde.

Hea ja hooliv inimene saab olla aastaringselt ja väga paljud seda ka on. Jumal tänatud, kuigi muul ajal seda justkui ei tunnustata. Mina tunnustan küll olgu päev või öö, olgu suvi või tali! Tänan nii enda kui Loomapäästegrupi nimel kõiki häid inimesi, kes meie tegemisi toetavad ja hädalisi aastaringselt, mitte pelgalt Jõulude ajal märkavad ja meeles peavad!

Vat sihuke 4.oktoobri või Üleilmse loomade päeva lugu tuli siis seekord mu sulest. Aitäh neile ka, kes leidsid mahti lõpuni lugeda! Ka see näikse tänapäeval suur asi olevat, et keegi üleüldse lugeda-süveneda mõistab ja viitsib!