31 oktoober 2019

"Muugalt leitud vigastatud kiisu vajab abi!"


Tulistan kohe veel ühe loo valmis, sest algaval päeval ilmselt pole mahti üldse arvutit lahti lüüa. Megakiire päev tuleb - hommikul "Urr ja Nurrist" toit peale. Siis Tibiga arstile. Küllap mäletate seda vahavat kutsat, kes mu juures kunagi hoiukodus oli?

Loodetavasti saan seejärel luige vabastada ja siis läbi Viljandi ja Valga Tartusse põrutada. See on plaan, mis ei pruugi täituda, sest loomad taipavad ju ikka kõige ebasobivamal ajal auto alla jääda.

Ka see kiisu sai Muugal ilmselt ka autolt pihta. Head inimesed korjasid ta üles ja andsid Anna Aleksejevale, kes ei pidanud paljuks loomale Õismäelt järele sõita.

Anna koos sõbrannaga viiski ta Loomade Kiirabi Kliinikusse ja leppisime kokku, et arve jääb Loomapäästegrupi tasuda.



"Tõenäoline eutanaasia! Alakeha on täiesti tuim ja tundetu!", oli loomaarstide esmane kurb prognoos.

"Oot-oot-oot, miks te nii arvate?"

"Ilmselt selgroog või tromb, mis katkestas alakehast verevarustuse."

"Aga miks tal koos pissiga nii palju verd tuleb? Unustage ära eutanaasia ja hakkame uurima! Mäletate koomakiisut, kellele te elulootust ei andnud? Praegu tantsib-laulab ja hakkab juhilube tegema!"

"No see oli erand!"

"Polnud ta mingi erand ja neid imesid on veelgi juhtunud. Põhjalik uuring ja siis vaatame edasi. Anname vaesekesele aega! Elin on öösel tööl ja talle väljakutsed meeldivad! On ju?
"

"Muidugi anname aega ja teeme endast kõik oleneva!", oli loomaarst Elin Põldemaa kohe nõus. Mul on Eliniga hea klapp ja ta ikka toetab teinekord ka üsna totraid ideid, mille peale tulen.

Esimesed tulemused on käes ja need on head: selgroog terve, vaagna vigastus minimaalne ja püsib koos, trombi pole, veri korras, siseelundid terved. Uurime edasi ja esmane ülesanne valu maha ja kehatemperatuur üles saada.

Võitleme ja seda mõistagi teie kaasabil, sest ilma selleta ei suuda me päästa ühtki kassi ega koera, lindudest rääkimata. Mina tänan!

Loomapäästegrupp MTÜ
EE437700771003183318


Loomade-lindude ravi saab toetada ka meie annetustelefonile helistades:

900 1313 (5.-)
900 1414 (10.-)


Annale ja ta sõbrannale eraldi suur aitäh, et nad sõitsid linna teise otsa kiisut abistama. Vägev, enamus meist nii ei teeks!