17 märts 2019

"Lennujaama lähistel elaval perel jäi juba teine koer auto alla!"

Suur-Sõjamäe tänaval liiklejad on alatihti kimpus sõiduteel kosserdavate koertega. Pole midagi teha - justkui teine riik ja teise kultuuritaustaga inimesed, kes kutsade omapäi jooksmist lausa soosivad:

"See on ju normalane, et ta oma hommikuse ringi teeb. Ta on kogu aeg nii teinud, kuigi vanasti polnud nii tihe liiklus. Autosid on palju, aga muidu on kõik korras."

Nädala alul toimetas hooliv naisterahvas ühe teise koera sealtsamast autode jalust ää ning viis oma koju. laupäev tõi aga oma sünnipäeva tähistanud omanikule kaasa krõbedavõitu kingituse - arve, mis küündib ca pooleteist tuhande euroni.

Annetusi me sedapuhku korjama ei hakka, sest omanikud lubasid katta kõik kulud ise:

"Ta on meie suur lemmik ja armastatu. Kui me hätta jääme, siis pöördume teie poole, aga rahaliselt saame ilmselt hakkama. Me vajaksime transporti pärast operatsiooni. Kas see on võimalik?"

"Ikka ja helistage vaid."


Loomulikult on tore kui ka loomad saavad vabalt liikuda, aga sellega on seotud suured riskid eelkõige loomadele enestele - linnas jäävad nad auto alla või satuvad julmade iniemste küüsi. Maal lasevad aga "püssidega tolgused" nad kõikidele seadustele sülitades lihtsalt maha.

Mõelge selle peale kui oma sõbra väravast välja omapäi kondama lasete .....