23 märts 2016

"Trahvid tõusevad"

Inimesel ja rahval ei tohi olla raha ja see tuleb iga hinna eest kätte saada! See on valitseva klanni mantra. Üldjoontes on see ka meie juhtidel päris hästi õnnestunud, sest suur osa rahvast ongi juba vaesed nagu kirikurotid. Enne kui teles töötasin, siis puutusin üsna palju taolistega kokku, kes ääriveeri otsotsaga välja tulid. Oli ka neid, kes ei tulnud. Momendil pole ma enam niipalju suhtlema sunnitud, aga veidral kombel kohtan taolisi inimesi aina rohkem, kelle sissetulek on kuskil 300-400 euri kandis. Arvate, et pole võimalik, sest riigi keskmine näitaja ja miinimumpalk räägivad ju muud juttu. Ometigi nii see on.



Täna lajatatakse ka trahvid ilmselt poole suuremaks ja eks ikka seadusekuulekuse tõstmiseks, mitte eelarveaukude lappimiseks. Me peame veel õnnelikud olema, sest Eesti Energia ja Estonian Airi pasa tasa tegemine nõuaks ju palju suuremat tõusu, aga asi läheks vast siis ikka juba väga sürriks kätte. Eks ta ole praegugi juba paras sürr ja mind huvitab küll kuidas 134 eurot saava invaliid Anatoli käest helkurita käimise eest 800 euri kätte saadakse? Müüte korteri võlgade katteks maha ja panete mehe seejärel sotsiaalpinnale? Või vaadaku ise edasi, sest seadusekuulekas kodanik paneb ju alati helkuri ka siis külge kui läheb 100 meetrit eemalasuvasse naabertaresse külla. Kui tsiteerida klassikuid, siis ilmselt on lihtsam metsikule kassile sulavõid peesse toppida kui taolistelt inimestelt trahviraha lätte saada!

Eestlastel on aga pikk meel ja nad neelavad kõik alla. Üks ajaleht uuris mida rahvas arvab trahvitõusust.

„Mis seal ikka, eks siis tuleb viisakamalt liigelda“, kiitis Aet takka.

„Ei ole õiglane, aga mis siin ikka teha“, arvas Aivar.

Ma täiesti huupi pakun, et 2020 hakkab valest kohast teed ületamine maksma näiteks 3000 euri. Ja kiiruse ületamise ees kehtestatakse 10 aastane sunnitöö! Ei-ei-ei, ärge arvake, et see nüüd karistus oleks. Seadusekuuletud annavad lihtsalt oma panuse ühiskonna arengusse ja muutuvad seeläbi ka ise kuulekateks.

„Mis seals ikka, eks tuleb maksta ja püüame teede ületamist tulevikus vältida“, arvavad ühed.

„Kui just ühiskonna hüvanguks, siis tuleb ikka see sunnitöö ära teha“, nõustuvad teised.

Igatahes nalja hakkab saama, sest täna on juba aukartust äratav hulk meite inimesi kriminaalkurjategijad ja võlglased. Tulevikus saab nende hulk ainult kasvada.
Peaminister unistas enne valimisi Uuest Põhjamaast ja õnnelikest kolme lapsega peredest. Varem või hiljem hakkab valitsusekabinet nagunii arutama kuidas panna noored rohkem seksima ja lapsi sünnitama. Hulluks olete läinud või? Kuhu sünnitama? Siia enesetapjate mandrile ja siia riiki või? No andke andeks! Need eostamata kodanikud pole nüüd küll midagi taolist korda saatnud, et sellist karistust kandma peavad! Tõttöelda on mul paras süümekas juba enda laste ees, et ma omal ajal mune maha ei võtnud ja nad egoistlikult siia sita sisse tirisin!
http://www.postimees.ee/3626445/trahvide-tous-surutakse-ekspertide-karmist-kriitikast-hoolimata-labi