12 mai 2021

"Lisaks maskidele tuleb hakata ka mähkmeid kandma!"

Tulin just Teadusnõukoja ja vabariigi valitsuse erakorraliselt salaistungilt ning ei saa mitte vaiki olla. Ja nimelt on koroonaviirus taas muteerunud ning eriti ohtlik Peruu tüvi ähvardab inimkonda hävitada. 

Viiruse eripära on see, et ta ei levi enam tavapäraselt suu ja nina kaudu vaid kasutab "tagaust", kust koos kõhutuulega õhku paiskub ja on ülinakkav.

Peaminister oli sedapuhku tasemel ja kehtestab juba järgmisest nädalast lisaks maskile ka mähkmete kandmise kohustuse avalikes kohtades ja üritustel. Mähe peab olema nähtav ehk seda tuleb kanda pükste või seelikute peal.

Olge ettevaatlikud ja järgige valitsuse juhtnööre! Peeru-, vabandust Peruu viirus meid ei tapa kui oleme ise vastutustundlikud! Valitsus eraldas ka esimesed 22 miljonit mähkmete soetamiseks. Täna pole mõtet veel kohe poodidesse joosta, sest olemasolevad varud ilmselgelt ei suuda vajadust rahuldada. Aga kes ees, see mees ja ärge siis imestage kui tänaval "mähkmestatud" vastutustundlikke kodanikke märkate vastu tulemas.

Loodan, et ei tekitanud tühja paanikat ja mu siiras soov on lihtsalt teile nii olulisest ohust teada anda veel enne valitsuse vastavat avalikku pöördumist. Jääge terveks mu kallid kaasmaalased ja kandke mähkmeid uhkelt pea püsti ning näitame kogu maailmale eeskuju!