14 mai 2021

"Tihemetsa julmuri ohvriks langes juba teine kass!"

Loomapäästegrupp sai eile hilisõhtul teate kiisu kohta, kes vedas tagumist otsa järel ja oli üsna viletsas seisus. Karvutud laigud jalgadel panid inimesi arvama, et küllap ta auto alt läbi käis. Gängi vabatahtlik Risto Täht oli mees, kes veel hilisõhtul masinale hääled sisse lõi ja haige looma Pärnusse toimetas.

Hommikul algas Pärnu Petcity kliinikus põhjalikum terviseuuring ja siis selgus ka kiisukese hädade põhjus. Pakun teilegi lugemiseks loomaarsti lühikokkuvõtte:
"Edastame Tihemetsast leitud tagakeha liikumisraskustega kassi röntgenpildid. Hästipiiritletud ere ala selgroo eesmises osas on kuul, mis on jäänud pidama täpselt 12. rinnalüli lülimulgus ehk selgrookanalis.


See selgitab, miks kassil on küll tagakehas ja -jäsemetes tundlikkus, kuid puudub normaalne kontroll jäsemete liigutamise üle (kuul surub seljaajule ja/või on seda kahjustanud).
Keha pealt tuvastatud ka vasakult poolt kuuli sisenemise haav. Saadame peatselt ka täieliku haigusloo koos arvega"

Kass ilmus Tihemetsa aleviku Punapargi tänavale juba mõnda aega tagasi ja Evelin Lehise pere tegi temaga sõprust ning söötis kõhugi täis. Plaan oli, et jätavad üldse endale kui kiisu sellega vaid nõustub.

Hulkurkass oli algul väga arg ja pulstunud karvaga, kuid ajapikku lasi juba pai teha ja noorem tütar sai teda isegi mõned korrad kammida. Oli väga sõbralik ja suur nurruja. Nüüd siis aga selline lops kui kõik näis hästi lõppevat ka selle kodutu hinge jaoks.


Kõik, kes matsu jagavad, saavad aru, et selgroost kuuli välja opereerimine on pea võimatu ülesanne. Sestap lasime tal minna. Kahju, kuradi kahju, sest ta oli nii toreda iseloomuga ja lausa nautis kui talle abi üritati osutada. Veel rohkem kahju on sellest, et me pole teps mitte kõikvõimsad. Olgu veel lisatud, et karvavabad kohad olid tegelikult marrastused, mis tekkisid mööda asfaltteed ja killustikku roomamisest. Ja ka pöis oli ääreni täis, uriin segunes juba verega ja ise end tühjendada ta enam ei suutnud. Jäi enne mainimata.



Tihemetsa kassiomanikud olgu aga valvsad - keegi teie naabritest vihkab te lemmikuid nii väga, et valmis neid sandistama ja tapma. Just-just, keegi neist, kes hommikul lahkelt naeratavad ja pikalt terekäe ette sirutavad. Antud kiisu on poole aasta jooksul juba teine, kes Tihemetsast kuulihaavga leiti. Ka esimest kiisut ei saanud me päästa, sest kuul sisenes silmast ja ta sai otsa veel enne seda kui kliinikusse jõudis.

Toeta kodanikualgatusel põhinevat vabatahtlikku loomapäästet!

Loomapäästegrupp MTÜ
EE437700771003183318
Metsloomade ja -lindude raviks

või helista meie annetustelefonidele:

900 1313 (5€)
900 1414 (10€)
900 2323 (25€)

Palun tervitustekst kindlasti lõpuni kuulata, sest vastasel juhul annetust ei toimu.