08 detsember 2020

"Nagu niuhti Norrast Eestisse loomaarsti juurde!"

Mujal on kõik parem. Välismaal on truumad ja ilusamad naised! Välismaa mehe armastus ja hoolimine annab silmad ette iga Eesti matsi omale. Välismaal on targemad valitsused, parem elu, rohelisem muru, sinisem taevas, vedelam vesi, maitsvam söök jne jne.

Paraku väljamaalt siiapoole vaadates mõtlevad inimesed täpselt samamoodi ja selle ehedaks näiteks on sõbrapoiss Lembitu Inno, kellega koos me tegelikult Gruusia sõja võitsime. Kuidas? Me lihtsalt võtsime Putini pantvangi ja oligi kõik, aga sellest on mul keelatud rääkida. 

Lembitu viskus Gori linna lähistel Matrossovi kombel ka kuulipilduja ette ja päästis kogu Eesti poiste kamba. Kui Matrossov hüüdis dzotile viskudes "jobannõi gololjot!", siis Lembitu kirus looduse reostajaid: 

"Lurjused! Banaanikoori ei tohi maha loopida!"

Õnneks ta vigastada ei saanud - viimse vindini jõusaalis treenitud rinnalihastest ei läinud kuulid lihtsalt läbi.

"Tule lõpuks siia! Ostame sulle ise piletid ja öömaja on prii! Me teeme kõik ette ja taha - sinu asi on vaid lennukile istuda ja kohale lennata! Mul on laevanökats ja püüame kala. Tunneme elust mõnu!", käib tänaseks Norras kanda kinnitanud Hiiumaa mees mulle alalõpmata pinda.


On ikka napakas! Ma ei käi jahil ja kalal! Lisaks on seal praegu nii külm, et kõik norrakad käivad ringi pikendusjuhtmed taga ja õliradikad hõlma all. Suvel lähen raudselt. Norra naised pidid ka palju paremad olema. Appi, ma pole ühegi norralannaga veel kunagi olnud ja see viga tahab nüüd küll kiiremas korras parandamist! 

Juba sel suvel lähen Norrasse. Mitte lennukiga. Maadpidi, sest siis saan omad penid ka kaasa võtta! Palusin Jõuluvanalt lausa autoelamut kingituseks. Ta on isegi paari masinat näitamas käinud, aga ma va vingukott valin veel natuke.

Norra poolt Eesti poole vaadates on aga just siin mõned asjad palju paremad. Näiteks loomaarstid. Ja-jah, te lugesite õieti. Lembitu hea sõber, kahe eri värvi silmaga husky vigastas suvel jalga ja jäi lonkama. Käpp tegi suurt valu ka. Mehele tegi asi muret, sest sealsed arstid ei saanud hakkama. 

Rääkisime pikalt telefonis ja pidasime plaani. Arstinumber oli tänaseks. Kolmapäeval on operatsioon ja dr. Valdeko Paavel lubas käpa taas korda teha. Riskid muidugi on, aga neist ei saa kunagi üle ega ümber kuid loodame paremat. 

Kas teie läheksite oma koeraga välismaale arstile? Mina vast ei läheks. Enamus teist vist ka mitte. Õnneks polegi ju vajadust, sest siin paremad arstid! Hip-hip-hurraa ja see on küll üks paganama hea Jõulu-uudis!