21 jaanuar 2019

"Kas pärast valimisi saabub õnn ka ketikoerte õuele või peavad nad surmani virelema?"

Loomapidamisõigus on inimestele antav automaatne õigus ning selle saab sinult ära võtta vaid kohus. Nagu me kõik teame, siis kohtusse, "loomaasjad" reeglina ei jõua, sest politseil pole jõudu ega tahtmist nendega tegeleda. Loomakaitsjad muidugi kaebavad, ja nüüd me jõuamegi sellise asja nagu "KAEBEÕIGUSENI"
"Mis pagana asi see kaebeõigus siis on?", laiutavad inimesed käsi.

Puust ja punaseks! Näiteks mina, Heiki Valner pussitasin oma koera mitmeid kordi ja loomakaitsja Malle X-ühingust teeb politseile sellekohase kaebuse. Politsei heal juhul kutsub Valneri välja, aga see tõbras väidab, et koer pussitas end ise ning üritas sooritada enesetappu.



Politseiuurijat see vastus rahuldab ja ta ei alusta kriminaalmenetlust kuna inimestega seotud toimikutevirn on niigi üle pea kasvanud. Malle sellega ei lepi ning kaebab edasi prokuratuuri, kust talle aga öeldakse, et ta ei oma KAEBEÕIGUST ning seetõttu jääb asi nii nagu on. Malle kaebab edasi kuni Riigikohtuni välja, aga kõik keskenduvad oma väga põhjalikes vastustes sellele miks Malle kaevata ei saa ning kuritegu jääbki karistuseta.

Kuidas ja kes omab edasikaebamisõigust antud juhul? Antud juhul omab edasikaebamisõigust asja ehk koeraomanik Heiki, kes peaks pöörduma prokuratuuri poole palvega ta süüdi mõista ning vangi panna, sest ta lõhkus endale kuuluva "asja" jõhkralt ära. Absurdne ja selle peale vast ei oskagi ükski normaalne inimene tulla. Eks ole?

Mõnedel üksikutel on loomapidamisõigus siiski ka siin riigis ää võetud, aga talle antakse tähtaeg oma "ASJA" võõrandmaiseks ehk, et loomapiinaja omab ikkagi lemmiku saatuse üle kontrolli ning võib ta hukata või kasvõi oma elukaaslase nimele ümber vormistada. Kõik on JOKK ja loomakese piinad jätkuvad ......

Lemmikloomadega seotud punkte, mis muutmist vajavad on veel kümneid alustades kasvõi ilutulestiku müügile ja kasutamisele piirangute seadmisest ning lõpetades kolmandale sektorile kontrollimiseks õiguste andmiseks, mida vaatamata lubadustele tänini VTA poolt tehtud pole. Väheke kaugemas tulevikus võiks rääkida juba ka koerte ketispidamise keelustamisest.

"Mine metsa! Sa oled lolliks läinud ja kuidas neid koeri siis hoidma peab kui nad tahavad ära joosta! Siis jääb üle ju nad ainult ää killida!"

"Ju ma olengi lolliks läinud. Just sama lolliks nagu ameeriklased, inglased ja teisedki rahvad, kes on taolise koerapidamiseviisi juba keelustanud ...."


Jagajatele tänud!