11 jaanuar 2019

"Kangelaslik koeravideo, aga vaadake kaadri taha ikka ka!"

Facebookis hakkas taas rokkima üks üsna vana koeravideo kutsast, kes raudteel oma halvatud kaaslase kõrval lamab ja ei lahku isegi siis kui rong tuleb. 

Kõik on kena, aga proovin teile ka selle kangelasliku loomaloo teist külge näidata, sest paljud vast esimese hooga taolise asja peale üleüldse ei mõtlegi.

"Injured dog lies paralyzed on tracks – as train quickly approaches, her friend refuse to leave her side ... ❤️", seisab videos.

Nummi-nummi!

Ja rongi konduktor, mitte filmija, kutsus abi!?

Ei ole enam nii nummi!

Loomulikult oli ta lihtsalt juhuslikult kaameraga seal ja tiirutas ümber koerte. Ja siis tuli varjupaik ja oligi happy end?!

Vägevate kaadrite ja liigutava loo saamiseks lasi(d) inimene(sed) rongil üle koerte sõita. Riskiti loomade eludega, sest kunagi ju ei tea, mis juhtuda võib! Vahele ei mindud ja koeri ei aidatud vaid filmiti südamerahus mõne meetri kauguselt. Haige!


Äkki tõstab kutsa pead liiga vara või hüppab hirmuga rööbastele? Äkki lohiseb vaguni all mingi maanduskett, mis looma pooleks tõmbab või kaasa veab? Neid "äkkisid" oleks veel palju ....

Äkki uinutasid üleüldse ise teise kutsa laikide ja vaadatavuse nimel ära? Ei imestaks absoluutselt, sest ilmselgelt on ju eri kaameraga kaadrid üles võetud. Ilmselt ka eri päevadel ja kuidas nad vaesekesed küll nii samasuguses asendis kohe olid? Kasutage aju ja mis on siis üleüldse selle koeraloo point? Et koerad on lojaalsed ja truud? Kah mul uudis, mille nimel pealt vaadata kas läheb õnneks või mitte!



Mis siis tegelikult juhtus? Pakun ühe võimaliku variandi. Tiitrites oli kirjas, et Denis Malafeev (ilmselt siiski Malafejev) "püüdis kinni" imelise kaadri koera kangelaslikust käitumisest. Kas ikka püüdis? Ma pakun, et Denis nägi raudteel koeri või kuulis paar päeva seal olnud penidest, ronis kohale ja jäi tulevase kuulsuse tuhinas rongi ootama ning passima, mis edasi juhtub? 

Jess, koerad jäid ellu ja tore lugu saigi valmis. Oleks kutsad surma saanud, oleks lugu ikka tulnud. Näiteks hülgajatest, hoolimatusest, julmusest ja truude koerte traagilisest surmast. Ja need koerasõpruse ja vapruse ülistajad ise polegi siis hoolimatud ja julmad? Lugu lõigati kokku, korrati kaks korda moblavideot ja hiljem filmiti veel ka parema kaamera või mobiiliga materjali juurde. Nagu näete, siis koerte raudteelt ära toimetamine oli absoluutselt viimane asi, mis selle loo filmijate meeltel mõlkus. Või sõitis seal vaid üks rong nädalas ja kutsade elu polnud ohus? Haige värk! Täiega!


Nujah, ilmselt satub Denis veel teinegi kord kohale, kui loomad abi vajavad või miskit imelist teevad. Jätame selle nime siis meelde. Väidetavalt Ukrainas, Uzhgorodi lähistel juhtunud lugu müüdi meediale maha ja ilmselt vähemalt inglased viskasid ka korraliku klotsi välja.

Nii palju siis loomaarmastusest ja loomavideode võimalikest telgitagustest, millele soovitan alati mõelda. Praegu tahaks aga ropendada. Kohe väga tahaks!

"Video autorist "loomasõber" - käi õige PER**E või FUCK YOURSELF kui asi juba nagunii rahvusvaheline on!"


Fotod: East2West