17 detsember 2017

"Ambla vallavalitsus tembutab?"

 "Oi-oi-oi, meie vallas pole hulkuvaid loomi ja kõigil on peremehed olemas! Inimesed toidavad neid!", on üks levinud vastustest, mida kodanikud ikka omavalitsustest kuulevad, kui hulkuvate loomade pärast vallasakste poole pöörduvad. 

"Oi-oi-oi, valla eelarves on hulkuvate loomade varjupaika toimetamiseks määratud kõigest 200 eurot aasta peale ja seetõttu pole võimalik neid elukaid ära viia. See on mittetulundusühingute ülesanne, sest nad koguvad ju annetusi", on teine ajuvaba pläma, mida valdade keskkonnaspetsialistid pahatihti suust välja ajavad.

Kes koostab Eesti valdade eelarveid ja kelle peale peaks näpuga näitama? Siin ma pean ütlema, et "meie poisid" tõesti süüdi ei ole ja valdade eelarveid koostavad tegelikult Vene Föderatsiooni vastuluure diversandid, kelle ainuke soov on meie riik hulkuvate loomadega üle uputada ja seejärel võim haarata!

Mõned vallad on tulnud välja ka sellise absurdse väitega, et hulkuvate loomade toitmine teeb inimestest automaatselt nende omanikud. Sel juhul olen mina näiteks kõikide Tallinna lahe luikede omanik, sest aastaid tagasi ühel külmal talvel tarisin põllumeeste abiga sinna kaldapealsele lausa sadades kilodes vajalikku söögikraami. Küllap on ka jahimehed metsloomade omanikud ja näiteks kui te ostate vallavanema autosse bensiini, siis mõistagi kuulub see masin koheselt ka teile. Sama loogika kehtib ilmselt ka baaris või restoranis - nii kui kenale daamele kokteili või prae ostate, olete koheselt abielus. Loogiline? Pole kahtlustki! 

Aravetel asuva  kaupluse "Meie" sissepääsu kõrval ilutseb juba nädalapäevad allolev kiri: 


Miks valitsejad rahvale siis sellist jampsi ajavad? Eks ikka sellepärast, et omavalitsustel on palju ülesandeid kukil, aga raha napib ning sestap esimesena hoitaksegi loomade pealt kokku. See on üsna riskivaba, sest loomad ei käi valimas ja ka enamusel loomasõpradel on enese hea elujärjeke tegelikult palju tähtsam ja nii neid tegelasi muudkui tagasi valitakse. 

Nii, et kulla Ambla vallajuhid, võtke aga oma koerte-ja kasside pidamise eeskiri ette ja parandage seal sees olevad vead ära! See tee on juba ammu läbi käidud ning on veidramast veidram, et te sellega kursis pole. Võtke meie kodulehelt schnitti, kui oma jurist piisavalt pädev pole.

Ostke ikka hulkuvale kiisule ja kutsule krõbinaid või konservi  ja pange tihastele pekki! Keegi seda keelata ei saa ega tohigi! Mina tänan!