09 juuni 2017

„Kusti tahab päriskoju!“

Täna saab sellest paar nädalat kui Aravete kandis jäi silma üks sihitult lonkiv koerake. Päev hiljem tuuseldas ta ringi juba Albu valla Peedu küla vahel. Perekond Reiljanid võtsid ta enda juurde priikostile lootuses, et kohe-kohe leitakse selle eksinud hinge omanikud üles.

Kuulutasid, mis nad kuulutasid, aga pererahvas välja ei ilmunudki. Nüüd oli aeg küps, et koerale ka uus nimi anda ja selleks sai Kusti. Tundub, et trehvas igati õige nimi, sest koer on selle omaks võtnud ja reageerib sekundiga. Mine sa tonti tea ja äkki ta oli ennegi Kusti!?

Härra Kusti saab väga kenasti läbi teiste koertega ja ka kassid ei ole tema jaoks mingi probleem. Väga sõbralik koer on tõelina energiapomm, kes ainult jookseks ja mängiks. Sellega tuleb arvestada ehk, et äkitselt on parem kui uus pere satub nooremapoolsem olema, sest need jõuavad temaga jaurata. 

Kustist veel niipalju, et „musimasinast“ kutsa naudib väga-väga inimese lähedust ja seltsi ning pigem on tegemist kaisukoera, mitte õueloomaga.  Üks loll komme on tal ka ja nimelt suures lakkumishulluses hüppab ta end inimese najale püsti ja tundub, et talle meeldiks samuti suuremalt jaolt kahel jalal ringi trampida. Aga ei midagi hullu ja selle pahe saab kenasti välja õpetada kui on viitsimist jännata.

Kusti loovutajaks on Eestimaa Loomakaitse Liit ja see tähendab seda, et koer antakse üle kiibitult-vaktsineeritult-registrisse kantult ja kogu see pull läheb maksma 50 euro ringis. Ja veel üks väga oluline asi, mida peab järgima – ükski meie koer ei lähe ketikoeraks! Kui teinekord on vaja Kusti korraks ketti panna, siis see on teine asi, aga meie raudne soov ja veendumus on see, et aianurgas virelevate ketikoerte aeg peab Maarjamaal ümber saama!

Muideks Kustil on ka absoluutselt maagiline vampiiri pilk, mida fotod ja video kahjuks edasi ei anna. Päriselus on see aga olemas ja kui just võrrelda, siis ka huskydel on umbes samasugune silmavaade.

Kui sulle imeäge Kusti meeldib ja tahad talle süüa, kodu ja armastust tema elupäevade lõpuni pakkuda, siis helista 56 257 166 või kirjuta heiki@loomakaitse.eu

Ja nüüd jagage seda lugu nagu hullud ning aitame Lusti-Kusti enne Suurt Jaani päriskoju. Mina tänan!