24 aprill 2017

„Kodumaa on hädaohus! Ruttu-ruttu hääletama ehk internetihääletused on üsna mõttetud!“

Tegin feissbuukis paar päeva tagasi naljaga pooleks üleskutse anda hääl mu naiska poolt tehtud pruudikimbule. Loetud minutitega sai see kimp üle saja hääle juurde ja aitüma, kes mu sõpsidest võtsid vaevaks sinna lehele korra klikata.

Nüüd tekib aga küsimus, et mida või keda hinnatakse? Kas see tõesti on kõige ilusam kimp, mis inimestele meeldib? Või võidab see, kellel on kõige rohkem tuttavaid? Või hoopis see, kes saadab ilmarahvale kümneid just tema pildi poolt hääletamist nuruvaid meile?

Kunagi oli üks konkurss, kus hääletati aasta loomasõpra ja seal ma konkureerisin ühe väga toreda naisega. Loomulikult lendas mu häälte arv sekundiga taevasse ja vastaspoolel, kes ehk isegi palju rohkem vaeva näinud, polnud lootustki.

Sestap ütlesin korraldajatele, et taoline võistlus pole aus, sest ei saa panna suure fänniklubiga üsna tuntud inimest ühte kategooriasse naisega, kellest enamus pole kuulnudki!

Auhinda ma vastu ei võtnud ja see läks sellele, kes seda palju rohkem vääris ning sedapuhku arvan, et õiglus võidutses. Lisaks ei tähenda mulle mingi järjekordne tänukiri mitte tuhkagi! Ihust ja hingest loomi aidanud inimesele võib tema märkamine tähendada aga väga paljut ja seesugune tunnustamine aitab ka jätkata.


Siit ka soovitus „Kõige ilusama pruudikimbu valimiste“ korraldajatele – järgmisel aastal ärge lisage nimesid ja las kimbud räägivad ise enese eest! 

Loomulikult see eeldab ka osalejate poolt ausust, et ei hakata vihjama, et anna hääl sellele punaste roosidega kimbule! See on minu tehtud! Loodetavasti see ka toimib, sest eks me kõik taha ju eelkõige tunnustust oma tarkusele, osavusele, ilumeelele või ükskõik millisele heale omadusele, mitte kahtlasel viisil kokku korjatud häältesaagile.

Täna ma vaatan, et seal konkursil osalenud, ma julgeks väita, et lausa euroopa tippfloristid, on armetud käpardid ja lausa nullipoisid, kelle poolt pole hääli antudki!!!

"Kas nad on nii mandunud ja teevad rõvedaid kimpe?"

"Vaevalt küll ja asi on hoopis muus!"

Kindlasti on vastuvaidlejaid, aga teeme siis korraldajatele puust ja punaselt ette. Minu Facebooki kontol on täna 4224 sõpra ja ma palun neid, kes pole veel hääletamas käinud, minna lehele www.menti.com ning 466243 koodiks sisestades pääsetegi hääletama. Andke hääl Katrin Lehtveer’ile ja peksame ülejäänud pundi silmini mudasse koos nende "armetute vihtadega!"

Ma muidugi vabandan naiska ees ja loodetavasti ta ei pahanda, et ma meelevaldselt ja tema teadmata midagi korraldan, aga järgmisel aastal ma sooviks tõesti näha „KÕIGE ILUSAMAT PRUUDIKIMPU“, mitte seda, kellel on kõige rohkem tuttavaid!