12 aprill 2017

"Räästa alt välja kukkunud orvabeebid said abi!"

Täna sain murekõne Tallinnast, Pirita kandist, kus räästa vahelt tuli remonditööde käigus välja oravapesa. Helistajaks oli Merle. Armsa hääle ja toreda suhtumisega naine tundis siirast muret ja ehk isegi süüd tibatillukeste oravabeebide pärast.

"Kuidas ma käituma pean? Kes aitaks? Ma nii tahan, et nad ellu jääksid!"

Hirmunud oravaema pani plagama ja töömeees tõi mütsi sees perenaisele viis tibatillukest oravapoega! Soovitasin Merlel tited sooja panna ning sättida vana koha lähedale, et emme saaks nad minema tarida.

"Ja vaata, et kassid kätte ei saaks!"

"Saab tehtud!"

Kuigi korra ema isegi käis oma järglasi vaatamas, siis ära ta neid teps mitte ei viinud. Nüüd läks kiireks, sest tited ööd poleks üle elanud.

Meie võimekus pole 24/7/365 vabatahtlikena reageerida ja sellest peavad inimesed aru saama ning ka ise tegutsema.

Õnneks Merlega probleeme polnud ja suure loomasõbrana võttis ta ise veel hilisõhtul pea 100 kilomeetrise teekonna ette, et oravapojad loomakaitse liidu oravate turvakodusse toimetada.

Praegu mõnulevad 5 oravabeebit juba soojenduslambi all ja on ka kõhud täis saanud. Me kasutame oravapoegade toitmiseks spetsiaalset oravapiima, mida nii väikestele tuleb soojendada ja iga paari tunni tagant anda!

Lootused on igatahes kõrged ja loodetavasti jäävad kõik tillukesed tegelased ka ellu. Tänud Merlele kiire ja loomasõbraliku tegutsemise ning suhtumise eest!

Loomulikult ei kasvatata Loomakaitse Liidus metsloomadest koduloomi vaid me kupatame nad loodusesse tagasi nii kui nad seal ise hakkama saavad.

Metsloomi Eesti riik eriti ei aita! Kui ehk ainult kaitsealuseid linde! Hää kui neidki! Sestap on abi väga teretulnud ja kui sa soovid meid oravate abistamisel aidata, siis sinu annetus on väga oodatud:

Eestimaa Loomakaitse Liit
EE742200221052074915 (Swedbank)
EE441010220252652225 (SEB)

Võid ka helistada:

9000 777 - 5 eurot
9000 888 - 10 eurot

Annetuste eest ostame oravapoegadele toitu ning vajadusel ka ravimeid. Kõik meie abistajad on vabatahtlikud, tasu loomade aitamise eest ei maksta. Mina tänan!