26 jaanuar 2017

"Üks habemega lugu ehk Kibuna jaama lähistel virelevast koerast"

Selle õnnetu koera kohta tuli informatsioon juba eelmisel suvel. Käisin ise otsimas - ei leidnud. Vabatahtlikud jaurasid terve nädalavahetuse - ei leidnud. Loomakaitse Liit saatis pöördumise ka Harjumaa veterinaarkeskusele koos google koordinaatidega - tolku sellest polnud. Sealne spetsialist Urmas Saron kirjutas:

"Ei leidnud kohta üles, saatke täpne aadress!"

Ja nii see lugu jäi kuniks nüüd tuli taas üks kiri ja hädakõne:


"Midagi tuleb teha, sest see koer on nii õnnetus seisus, et rongis inimesed lausa pööravad pea teisele poole, et mitte näha. Tehke midagi ja aidake seda koera! See on ilmselt see üksik elamine raudtee ääres Laitse ja Vasalemma vahel, mingi veekogu taga."

Kiri ise on siin:

"Tere, kirjutan Teile Laitse elaniku palvel. Probleem järgmine: Vasalemma ja Kibuna raudteejaama vahel on endine raudteeputka. Sealsetel elanikel on koer, kes on ketis viletsa kuudi ees. Kuut on kiivas ja tuul käib läbi. Alla pole loomale midagi pandud. Vahel on ümbrus vee all ja kuudi ette on lauajupp visatud, kus loom seisab. On helistatud loomakaitsesse erinevate inimeste poolt. Vastuseks saadi, et ei leita kohta üles. Vasalemma vallast saaks kindlasti teavet, kes seal elab ja kuidas sinna pääseb. Rohkem infot saab telefonil 53363077"

Kas kellegi hakkas koitma, kus see koht asuda võiks või tuleb tõesti Vasalemma minna ja mööda raudteed jalgsi kõmpima hakata?