08 juuli 2020

"Mira omanik pole siiski oma koera väärt!"

"Esimest korda anna alati andeks ja lase vabaks, teist korda lase maha!", on üks üsna õige arusaamine, mille järgi võiks tõde ja õiglust jalule sääda. Esimest korda sai ka Mira omanik, 67 -aastane pensionär andeks kui ta kutsikas alles hiljuti Laagna teel auto alla jäi.

Lappisime ta kokku ja kaheksakuune koerake läks koju minimaalse liikumisega režiimile taastuma. Perenaine lubas hoida nagu silmatera, aga täna jooksis Mira, välisfiksaator jala küljes, taas juba tuttavaks saanud Lasnamäe "Maxima" poe ees omapäi ringi. Ta raibe jättis looma jälle omapäi, kuigi teab, et Mira närib sekundiga nööri läbi! Tegelikult võttis Mira sedapuhku üldse ühelt joodikult ära politsei. Asi olla juhtunud Pinna uulitsal. Kus kurat, kuidas ja miks ta üldse sinna sai?

Maha muidugist perenaist ei lase, aga teist korda enam andeks ei saa. Aamen! 

Olgu siis õnnetu, lastetu ja üksik omaette edasi! Ma muidugi mõistan ja saan aru, aga mitte looma elu hinnaga. Täna ta ei võta enam mu kõnesid vastu. Kardab. Õieti teeb, sest meeldiv jutt see poleks. Esimesele operatsioonile kulunud sajad eurod nõuab gäng ka tagasi! Teist korda Aamen!

Omaniku õigus asjale on terasest tugevam, aga kuradile see õigus kui see loomale kindlat hukku ja kannatusi tähendab. Sestap hakkame aga Mirakesele uut kodu otsima. VTA on kursis ja homme toimub koerakese ametlik ära võtmine. Muidu ei viitsiks asja nii keeruliseks ajada, aga politsei viis Mira varjukasse ja sestap peab nüüd "Seadust" millimeetri täpsesega täitma.Eks täidame siis pealegi.

Kodupakkumised on oodatud:

1414, help@animalrescue.ee