10 juuli 2020

"Mine metsa! Ei saa sa oma koera tagasi!"

"Ei saa Mirat tagasi!"

"Miks?"
, pärib noormees, kes Lasnamäe vahel paar päeva tagasi purupurjus olekuga siili ja Miraga politseile silma jäi.

"Aga sellepärast, et perenaine on vastutustundetu ja loomale ohtlik!"

"Aga ta väga armastab teda!"

"Armastus tapab vahest ja praegu on just see juhus. Kuradi loll ajab käpavigastusega koera poomile ja käseb alla hüpata, mis oli väga rangelt keelatud isegi diivani puhul! Siis annab koera väga purjus inimese hoolde, kes kõigele lisaks veel põues loodusest eraldatud siili peidab ja maha ärida üritab!"

"Äkki siiski on mingi võimalus?"

"Väga konkreetne "EI!" Väline fiksaator on lahti, naelad luus kõverad ja logisevad. Koer vajab uut operatsiooni, mis maksab miljon ning kui pole kohta kuhu uusi naelu kinnitada, peab jala amputeerima. Noor loom ja pikk elu ees! Kas te üldse tajute, mida te tegite ja praegu soovite?

Ma räägin praegu teiega väga rahulikul ja viisakalt, aga olen vihast lõhkemas ning tahaksin per'**e saata. Sestap lõpetame kõne enne kui asi inetuks läheb.

Ma aitan Mirat nagu saan, aga teid ma rohkem aidata ei saa ega taha ka! Mu vastus on "EI" ja see ei muutu! Pöörduge kohtusse, aga ka see ei anna teile midagi. Luban!"


Tänan politseipatrulli, kes sekkus ja Tallinna loomade varjupaika, kes Mirale ööseks peavarju pakkus. Tänan Harles Kaupa Harjumaa veterinaarkeskusest, kes operatiivselt reageeris ning tüütu bürokraatia korda ajas. Hea koostöö!



Eesti kohus on reeglina looma piinanud omaniku poolt ja sestap kõike kaarte ma lauale ei lao. Ainus, mida te teadma peate on see, et Mira on uues kodus ja Loomapäästegrupp teeb kõik, et noor koerake saaks oma elukese ikka neljal käpal veeta.

Tänan kaasa elamast ja Loomapäästegruppi toetamast, aga Mira koha pealt panen nüüd mõneks ajaks suu täitsa-täitsa lukku. Ärge üldse pärigegi - ei tea ega mäleta midagi .....

"Mis koerast te räägite? Aaa, see väike pruun. Too jooksis ära ja ei saanud mina vanainime talle järele. Hull loom! Jooksis ka perenaise käest ju lausa kaks korda minema. Mina pole süüdi! Sorry!"