15 juuli 2020

"Gängi suvepäevad 2020 - "Endla talu annetus ja raha ikka purkidesse!"

Hiljuti läks kisa õite suureks Arina pärast ja mõnede ühingute perenaised olla rahvaga lausa kurjustanud, et nad annetavad "tühja jutu puhujatele", kes midagi ei tee, aga nemad "kõikse töökamad ja tublimad", jäävad ilma. Sigadus ja ülekohus!

Vääritu ja alatu nõks, mis solvab kõikide ühingute vabatahtlikke. See on ikka megavaev, mida näiteks kasvõi kassiorganisatsioonid näevad, aga, kes see ikka teisi tunnustab. Mina tunnustan - müts maha ja ise küll ei viitsiks enam niimoodi selle sajatuhande pealise kassikarjaga mässata!

Raha kogumine nõuab vastavaid teadmisi ja kogemusi. Loomapäästegrupil näiteks kassat pole ja me raha on purkides. Eilsel heategevuslikul perepäeval kogusime näiteks sellise purgitäie raha nagu fotolt näete ja nüüd konserveerime. Täpselt nagu kurke ikka ja pärast kaanetamist on talvel hea võtta. Ühtekokku on meil juba neli purgitäit kogutud ja suur aitäh inimestele, kes meie vaeva märkavad ja seda mõtteviisi toetavad.

Meie nänn oli eile eriti popp ja seda osteti rohkem kui ühelgi varasemal laadal või üritusel. Suur-suur aitäh! Õhtul üllatas ka Endla talu peremees Jonel Põld, kes kogu söögipoolise müügist saadud tulu Loomapäästegrupile annetas:

"Võtke ja jätkake samas vaimus!"

Võtsime tänuga vastu ja lubame jätkata. Maiasmoka firma andis oma panuse, aga sellest kirjutan juba Jõuluvana-loos kui mahti leian. Soovitus vigisejatele - ärge solvake ja kiruge teisi täpselt samasuguseid ühinguid! Ärge saatke neile lapsekaitsjaid, Maksuametit, KKI-d või VTA-d selga. Saan aru, et eesmärk on teiste tööd halvata, aga nii jääb ju hunnik loomi hätta ja seda te ju väidetavalt küll ei soovi. Olge ise tublimad või pange uksed kinni kui hakkama ei saa, aga ärge kiruge nagu kibestunud vanamutid pargipingil.

Ja raha pange ikka purkidesse, mitte madratsi alla! Konserveerimine on ammu ennast juba tõestanud. Vanarahva tarkus, mitte minu vaimusünnitus!

Kasutan juhust ja tänan kohe ka Vändra koolilapsi, kes aasta jooksul just sellise mündihunniku kohalikku loomakliinikusse viisid. Suur aitäh kullakesed, aga raisake oma taskuraha ikka maiustele või muule ägedale. Küll me täiskasvanud kuidagi hakkama saame.