22 märts 2018

"Okidokis lõvi ja kaiman müügis! Kes tahab?"

Tundub uskumatu, aga keegi Alina Lady nime taha peituv tegelane just need elukad eile müüki paiskas:


Львята, малыши, девочки и мальчики возрастом от 1,5 месяцев, полностью ручные с документами.

По закону запрещена продажа диких животных выловленных в Африке и привезенных в Европу.

Если же животное разведено в питомнике в Европе в домашних условиях и есть соответствующие документы, то продажа полностью легальна.


В Таллинне регламентируется законом только содержание кошек,собак и рептилий.

https://www.eesti.ee/ru/sema/domasnie-zivotnye/

Содержание львов, размер клетки и прочее в законе не прописано вообще никак. Все, что не запрещено-разрешено."




"Ostke krokodill 3800 euro eest!"

Крокодил кайман,кличка Гоша, полтора метра, упитанный. Спокойный. Любит играть с детьми. Кушает курочку раз в день. Курочку надо кормить с костями,так как Гоше нужен кальций. Живет в своей комнате в частном доме. Если кормить раз в день, то больше полутора метров не вырастет и можно не строить вальер. Сейчас купаем в ванной, а живет в надувном резиновом бассейне, отдам с Гошей в придачу."

Alinake seletab põhjalikult, mida Goša nimeline kaiman sööb ja kuidas lastega mängida armastab. Nummi-nummi! Seaduandlusest räägib naine ka ning kinnitab, et müüa ei tohi ainult loodusest püütud isendeid. 

"Tallinnas on reglementeeritud ainult koerte, kasside ja reptiilide pidamine. Lõvide pidamist ja neile mõeldud puuride suurust ei käsitleta aga üheski seaduses. Kõik, mis pole keelatud, on lubatud!", hõiskab ta rõõmsalt.

Kuigi ka mul on etteheiteid praegu kehtivale seadusele, siis nii proosaline see lugu ka pole nagu Alina kirjutab. Kui mõni napakas aga tahabki äkki lõvi osta, siis soovitan seda mitte teha - raha jääb vähemalt alles! 

Olgu mainitud, et nii loomakaitse liit, keskkonnainspektsioon kui Tallinna loomaaed on antud juhtumiga kursis. Loodetavasti õnnestub mul teile tutvustada ühel heal päeval lõviärikas Alinakest ka väheke lähemalt.