09 märts 2018

"Oma arust head inimesed ja veebiloomakaitsjad! Minge pepu sisse!"

Eilne Ardu kiisu lugu lõi kommentaariumi kihama nagu herilasepesa. Mõnedel oli vaesest loomast kahju-kahju. Teisi häirisid jälle fotod.

"Valner on debiil ja sadist, et taolist asja näitab. Miks ta varem appi ei jõudnud ja miks kohe suust-suhu hingamisega algust ei teinud? See siga lausa naudib taolist vaatepilti, küll me juba teame!", hurjutasid veebiloomakaitsjad ja teised "enda arust head inimesed". "Kui MEIE oleksime kohale läinud, siis kiisu oleks ellu jäänud!"

Miks te ei läinud siis? Miks te kunagi ühegi haige looma ega inimese juurde reaalselt kohale ei jõua veebitargutajad ja teised "enda arust head inimesed"?


"Kus su kass on?"

"Ei tea, nädal tagasi läks välja ja tagasi pole tulnud. Küllap jäi auto alla või võttis rebane ära. Tuleb vist uus võtta!"


Olete vast isegi taolist asja mõne kassiomaniku suust kuulnud. Ka see lause peaks paljudele tuttav olema:

"Kass jooksis ette ja sõitsin üle. Jäi vist ellu, sest jooksis kraavi."

Säh kassiomanik! Vaata neid pilte ja saa aru, mida tähendab "jäi vist auto alla, pean uue looma võtma!" Säh sulle autojuht ja kae oma teo tagajärgi! Sähke bussipeatuses seisnud ema-poega, kes kassi meeleheitliku kräunumist kuulmagi ei teinud ning vaatsid mind nagu veidrat ilmaimet kui puuriga kraavi ronisin. Sähke mölakad ja vaadake tundetud raiped seda loomavalu!

Paljudel loomadel ei vea ja nad ei saa kohe surma. Ei pea vast selgitama, mis juhtub elusolendiga, millest raske masin üle sõidab. Kas oleksite valmis lahtisesse kõhuõõnde soolikaid tagasi toppima "muidu head inimesed" ja veebiloomakaitsjad? Või "kaabli otsas" koljust välja rippuva silmaga nii hakkama saama, et see hiljem ka nägema hakkab?

Loomulikult mitte, sest see on ju hoopis teistsugune tegevus kui klavitauuri klõbistamine. Ja-jaa, käed võivad veriseks minna ka, appi ja seda need inimesed küll ei taha:

"Me oleme nõus, et maailm on julm paik, aga me ei taha sellest midagi teada. Me ei taha märgata ühe jalaga inimest või juhtkoeraga bussi tulevat pimedat! Halloo, kas koeraga üldse võib ühistransporti tulla?", küsivad oma arust head inimesed nõudlikult.


Mäletate sotsiaalreklaami, milles küsiti haruldast nahahaigust põdevale poisile abi? Oma arust head inimesed peaksid nagu mäletama küll, sest just nemad karjusid:

"Koristage see jälkus ära! Me ei taha seda näha! See pole eetiline! Terve maailm on värdjaid täis, aga neid ei tohi eksponeerida!" 

Mitte keegi neist isegi ei üritanud ette kujutada, mida see vaene laps või tema pere igapäevaselt tundma peavad. Kas see ongi teie hoolimine kuradi variserid!?

"Kurjus võidab siis kui head mehed midagi ei tee!", on üks ütelus. Ma pakuks, et maailm ongi kohati väga vastik koht ka seetõttu, et absoluutne enamus kardab tõde välja öelda ja keerab pea kõrvale, sest nii on ohutum ja mugavam! Palju õnne teile veebipsühhopaadid ja tühja jutu ajajad, sest ka teil on selles oma roll!

Kassivideot on vaadatud üle 21 000 korra. Selle juurde käivat blogilugu on loetud aga kõigest 312 korda. Mida need numbrid näitavad? Need näitavad seda, et absoluutsel enamusel pole õrna aimugu, millest lugu rääkis.

Veel näitab see seda, et veebiloomakaitsjaid ja "enda arust head inimesed" ei oska lugeda ja vaatavad raamatutest ainult pilte. Sestap räägingi teiega nagu väikeste lastega. Kuna teil on vabadus karistamatult laimata ja solvata, siis sama vabadus on ka minul. Loodetavasti mõistate, sest olete ju nii mõistvad, hoolivad ja lausa altruistlikult abivalmid.

"Kallid lapsed. Minge pepu sisse ja olge vait. Teate ikka kus pepu asub? Just-just, seesamune koht, millel istute ja mille kohta mõned ropud täiskasvanud perse ütlevad! Ja vat, pugege nüüd sinna sisse ja olge vait ning ärge segage oma mürgipritsimisega hoolivatel inimestel abivajajaid aidata!"

Äkki me oleksime saanud kiisu tempetratuuri üles ja ajuturse alla. Äkki oleks ka silmad oma kohale koljus tagasi langenud? Kes ta enda juurde oleks võtnud? Kas teie "enda arust head inimesed" ja veebiloomakaitsjad või ikkagi lollid sadistid nagu meie.

Ja mis siis oleks juhtunud kui 3000 eurot, 3 kuud ja lugematuid piinu, loomake ikkagi ära kooleb? Siis te räägite loomakaitsjate idiootsusest, kes ei oska rahaga ümber käia ning selle rahaga oleks saanud aidata vähemalt 50-t kiisut. Eks ole?

Loomulikult võite aga ka punti lüüa ja tõestada, et olete oma üllate sõnade väärilised. Algatuseks võtke kang ja labidas ning minge Ardusse kassi külmunud maasse matma. Enne seda käige aga läbi kõik elamised ning uurige ega äkitselt mõne memme või taadi kass kadunud pole. Mina tänan!

Kui te isegi selleks valmis ei ole ja aega ei leia, siis pange oma suud kinni ja minge pepu sisse! Ei-ei, mida ma siin ilustan ja salgan? Kerige vit** kurjad õelutsejad, tühikargajad ja variserid! Nii on ikka palju õigem ja ausam öelda!