18 juuni 2021

"Üks eriti väga tõsine jutt"

"Lapsed tulge siia! Mul on teile üks väga tõsine jutt ja nimelt olen tegelikult mina teie pärisisa, mitte need onud, kelle kohta emme siiani luuletanud on."

Uma ja Raju, teletäht Heidi Hanso põnnid vaatasid emale nõudlikult otsa.

"Ärge kuulake Heiksi! Ta ajab jälle täielikku jama suust välja!", üritas Heidi piinlikku olukorda oma lausvaletamist jätkates siluda. "Ja üleüldse sa ei tee "oma naisest" pilti kui ta üles mukitud ja kena pole! Nagunii käid aastas vaid korra ja alimente ei maksa!"

See emotsionaalne lause suurendas laste hämmingut veelgi. Tundus, et nad olid väga-väga kahtlevad. Loomulikult! Ükskord peab ju tõde tõusma ja vale vajuma!

"Ära mine veel ära! Jää mõneks ajaks veel meie juurde!", tegi Raju ootamatu ettepaneku kui praamiaeg kätte jõudma hakkas.

"Kannatu mu poeg! Lähen vaatan suvel ka oma teised lapsed üle, teen ehk mõned juurdegi ja juba sügisel tulen koju tagasi. Siis juba päriskindlasti võib-olla jäädavalt.

Kujuta ette, et issi on merel või mandril tööl! Saaremaal ju kogu aeg nii elatud, et naine hoiab majapidamise korras, toidab lapsed ja lõpuks kasib mehegi puhtaks kui too viimaks koju jõuab!"

Muahahahaaa!