01 oktoober 2020

"Žoriku skulptuur sai valmis! Hurraa!

TV3 oli esimene telekanal, kes soovis näha kuidas Žorikule ja ka teistele tänavaloomadele pühendatud skulptuur välja kukkus ja seda nad saama pidid. Tött-öelda olin isegi väga elevil, sest kunagi ju ei tea, aga üheskoos me kivisse valatud legendaarse koera ümbert vormi ära kitkusime. Mina olen rahul. Isegi väga. Loodan, et meeldib teilegi.

Päris-päris valmis kujul näeme teda juba sel pühapäeval Kalamaja ja Sitsi asumite piiril asuva "Arsenali keskuse" ees. Üllatusmoment jääb tegelikult alles, sest kuju kuivab heledamaks ja seejärel kantakse tumedad laigud peale täpselt nagu päris Žorikulgi.

Mis kell mäsu toimuma hakkab? Aga mõtleme selle laksust välja sõbrad. Tulistan puusalt ja ootan teid avamisele kell 12.00. Ajan gängirahva ka kohale ja pakume sel aastal viimast korda oma nänni müüa ning tutvustame tulevikuplaane ja meie muid tegemisi. 

Skulptor Kain Rezevil palusin kaasa haarata erinevaid loomade skulptuure ja paiskame need ka heategevuslikus korras soodushindadega müüki. Tulud lähevad mõistagi raviarvete tasumiseks nagu ikka. Veel üks ketserlik mõte mõlgub mul meeles ning nimelt selline, et äriks maha ka Žoriku skulpuuri ainukese koopia, mis sai prooviks tehtud. Äkki mõni jõukam loomasõber tahab enda aianurka üht ja ainumast kaksiku eksemplari? Selle eest muidugi küsiks ikka juba korralikult, sest ainulaadsus ja autoritöö maksavad ning äkitselt saame kulud tasa? Loota ju ikka võib. 

Lühidalt saigi oluline jutt kirja pandud ja kohtume siis juba 4.oktoobril, Ülemaailmsel loomade päeval "Arsenali keskuse" ees kell 12.00. Väka pikalt ei jauraks ehk umbes kolm tundi.

Kui me selle triki ära teeme ja kuju kenakesti püsti saame ning ää pühitseme, siis olen omadega ikka täitsa õnnelik mees küll. Tänud kõigile, kes kaasa aitasid ja selle heas mõttes hullu projekti valmimist toetasid! Nüüd julgen juba hüüda küll, et ära tegime! Hurraa ja katame lauad! Mina tänan!