18 oktoober 2020

"Vigastatud mestloomi märgatakse aina rohkem"

Tundub, et sõnum "ära jäta metslooma pärast õnnetust vedelema" on päris paljudele kohale jõudnud. Vähemalt kitsedest ja põtradest antakse küll palju teada ja pole päeva kui neist ei kuuleks. Täna varahommikul Jõgisool näiteks kits, eile hilisõhtul Läänemaal põder jne.

Väiksemad tegelased jäävad pahatihti tähelepanuta, aga ka siin on arengud otseselt märgata - paar päeva tagasi nägi naine kui masin kährikust Ellamaal üle vuras. Sugulane elab lähistel ja oli siva kohal. Kuigi oli üsna selge, et selgroog on puru, siis naine tahtis loomakest kliinikusse ise viia. Hommikul sai ühing arve 97.22 eutanaasia eest, aga see praktika lõppeb nüüd ja praegu - ei ole meil taolist raha ja meie pakutud jahimees oleks olnud parim valik nii kährikule kui meile endilegi. 

Päevasel aal kui hinnad odavamad, üritame kõik ohvrid ikka kliinikust läbi viia. Eile Rannamõisa rebasega just nii läks, vedeles teine abitult teepervel, aga möödasõitnud mehed, kes meie elamiste tarbeks briketti ja küttepuid kohale toovad, pidasid kinni ja otsisid abi. Kahjuks pole firma meeles ja nimesid ei küsinud. 


Reps tõsteti masinasse isegi sooja ja jopegi mähiti ümber, sest kanavaras värises meeletult. Röntgen näitas, et selgroog on kahest kohast puru ja täna taolist vigastust inime veel lappida ei oska. Summa 41.85 on siiski taskukohane, mida piinade lõpetamise eest maksta. Tõin selle välja just seepärast, et te aru saaksite, et Ellamaa kähriku öise eutaneerimise eest oleksime saanud aidata paari-kolme elukat valust priiks. Enamasti jääb see summa 25-35 eurtsi vahele. See käib ka lindude kohta ja pole nad odavamad ühtki. Kajakad on voobše narkarid.

Taoliste hädadega loomale oleks kõikse parem kui talle kohapeal kiviga vastu pead antakse või noaga kõri läbi lõigatakse - saab sivem valust vabaks ja ei pea jõlgutamise tõttu lisastressi taluma. Lindudel tuleks kael kahekorra keerata, aga see kõik on teooria, sest enamus meist seda teha ei taha. Vastik on! Issand halasta kui keegi veel nägema satub.

"Talumatu jõhkrus ja kahepalgelisus! End loomade sõbraks nimetav Valner peksis ilmsüüta kährikul pea sodiks!", oleks sel puhul raudselt leheloo pealkirjaks, aga see selleks.

Märgake ja aidake ning suured tänud inimestele, kes ka metsloomi ja linde elusolenditeks peavad. Loomapäästegrupp suudaks olla palju operatiivsem ja tublim, aga me ei tohi seda olla, sest pankrott saabuks kuu-paariga ning seejärel tuleks uksed sulgeda. Seda me ei taha. Küllap ei taha teiegi? Märka ja aita!

Loomapäästegrupp MTÜ
EE437700771003183318

Toeta meid annetustelefonidele helistades:

900 1313 (5.-)
900 1414 (10.-)

Tänan lugemast ja mõnusat nädalavahetust! Üks igati sobilik tarkusetera ka selle loo lõppu:

"Kiiresti sõita oskab iga loll. Õigel ajal pidama saamine on kunst!"