05 oktoober 2020

"Kivist Žorik kutsub end vaatama!"

Sai see temp tehtud ja hing on kuidagi rahul. Üks vana asi tahab veel tegemist, aga see pole loomadega seotud. Lapsed, vanainimesed ja loomad on need, kes teinekord abikätt vajavad ja seda nad saama peavad. No läheb kuidagi rohkem korda kui muud mured. 

Paari looma olen elu jooksul aidanud, eakamate meelespidamiseks ka üks tähtpäev kehtestatud ja nüüd on järg laste käes. Sai korra proovitud varasemalt ka, aga siis kukutasid Riigikogus istuvad pedofiilide esindajad ülla ürituse läbi. Eks proovime aga uuesti, valitsejad kah täna teised ning ehk läheb läbi?


Ligi pooletonnine Žorik on Arsenali keskuse ees paigas ja las vajub oma vajumised ära. Kevadel ajame uuesti loodi ja ehk valame siis juba ka postamendi betooni täis - praegu jäi tegemata, sest hiljem ei jõuaks ju liigutada. Kui Žoriku päevad kunagi ühele poole saavad, siis tuleb ka infotahvel, kus elulugu kirjas. Selline on plaan.


Tänud kõigile, kes ei pidanud paljuks kohale tulla. Hästi tore oli ja mulle meeldis. Loodetavasti teised jagavad sama emotsiooni ja rahvast ikka oli. Poleks elu sees uskunud, et see nii paljusid kõnetab. Ja Kalamaja sai ühe oma sümbolitest tagasi. Tõsi, küll kivisel kujul, aga asi seegi. Arsenali ees, kolme turvakaamera vaateväljas peaks tal rahulik olema küll. Kiisuke ka seltsiks. Nüüd on küll tehtud! Katame lauad sõbrad!


"Heateol pole nime", on üks kirjutamata reegel, mis mulle enesele iseäranis meeldib. Kuidas aga tänada inimesi, kes selle skulptuuri valmimisse panustasid? Tänapäeval vist ei tohigi kedagi avalikult tänada enne kui pole kirjalikult luba küsitud? Kuda tonti ma nad kõik üles leian? Kas harrastan ebaseaduslikku nuhkimist ja jälitustegevust? See ju ka keelatud!

Riskin ja rikun sedapuhku erandkorras seadusepügalat ning andku need inimesed teada, kes soovivad, et tema nimi siin avalikus listis ei figureeriks - kohe võtan maha. Ka need võiksid endast teada anda, kes ülekande tegid, aga oma nime ei leia. Pole need panga otsingumootorid nii hääd ühti ja alati võib apsakas sisse tulla. Vabandused juba ette.

Kindlasti helistati ka annetustelefonidele, aga neid ei suuda ma ka parema tahtmise juures tuvastada. Igal juhul suur-suur aitäh! Panga väljavõte märksõnaga "Žoriku mälestusmärk" andis aga järgmise tulemuse. Olge te tuhandest tänatud, et aitasite selle enneolematu triki ära teha. Kodanikualgatus polegi tühipaljas sõnakõlks ja tasub alati proovida. Eks ole? Ja nüüd hip-hip hurraa!

KRISTEL KAUR
SAND MARGIT
LIIS SINDEVA
Andra Mere
ANU LUURE
ELMO SEPP
AVE EISEL
MARIKA PRISKE
REET TUTT
TÕNIS PRAKS
NATALIA KOLTACHUK
REISI RENNA
Nele Konrad
Küllike Uusaed
AVE EISEL
EVE TOBIAS
MARTTI GRÜNER
Mittetulundusühing Rolli
AIRI-LIIS JAKUTOVITŠ
Marta Irina Volmre
VEST TIINA
RIINA PIILBAUM
DÕTSMAN TATJANA
GETTER PEIK
MARI KALDMA
KUKK ANDRES
NATALJA JABLOKOVA
TIIU ERNESAKS-HIIESALU
KALLE KASK
KLAUS MAILIS
Loit Mägi
MAIMU PUUSEPP
SOIDRA KRISTEL
ÜLLE LAMPI
JUUS INGRID
KSENIA NITSENKO
TRIIN HOMMUK
JELENA ZEMSKOVA
Ronald Valner
Küllike Uusaed
GORBANJOV GENNADI
SCHÖNBERG MARIAN
Külliki Virolainen
Christine Šillis
SERGEI PETROGRADOV
KOPPEL KRISTINA
BIRKE TAURAM
LIIS MÕTTUS
KADI KRIISA
LAINE ROOS
JÄÄTMA TRIIN
Karina Tokman
MARILIIS MÕTTUS
Kristi Valing
ANU KUKK
MARIKA VIKAT
VUORENMAA MARIANNE
JULIA DOLINENKO
Jevgeni Nikolajev
Sirje Maas