21 juuli 2017

"EI OLE VÕIMALIK! Imekass Gates liigub kümneks tükiks oleva vaagnaga omal jalal ringi!"

Momendil on Eestimaa Loomakaitse Liidu kõige raskem kunde kass Gates, kes kukkus aknast välja vastu asfalti. Mäletatavasti oli ka temal üleeile operatsioon. Kui tükkideks purunenud esikäpa lappimine oli üks paras jant ja viletsus, siis tagakäpaga läks kõik palju libedamalt.

"Ma olen ülirahul ja kõik läks nagu plaanitult", oli loomaarst Valdeko Paavel õnnelik."See tuli tõesti väga hästi välja ja kiisu pidas tublilt vastu! Ta on ikka vinge võitleja!"

"Aga kuidas vaagnaga lood on? Said selle ka ikka kokku?"

"Sellega on natuke pahasti. Tegime veel uued pildid ja uurisime täpsemalt ning see pole enam vaagnaluu vaid pigem hoopis raguu. See on tõeline ortopeediline katastroof, aga mul on juba raviplaan olemas kuidas see kokku panna ja ilmselt esmaspäeval tuleb veel üks opp tal üle elada."

Gates on aga tubli - ei ta nuta ja ei ta kiru vaid kannatab vagusi ning on tema ümber askeldavatele inimestele tänulik. Nii vähemalt tundub. Kõht käib läbi ja kõik näitajad on korras.

"Appi-appi! Tulge vaatama, Gates jalutab puuris oma jala peal ringi!", kutsus üks noorukestest assistentidest kolleege ilmaimet vaatama. Ja ilmaime on see tõesti, sest kellel natukenegi kasvõi inimese anatoomiast aimu on, teab, et purunenud vaagnaga ikka ringi juba ei liigu!

"Ma ei oska seda seletada!", laiutab Valdeko käsi. "Ta ei tohiks sammugi astuda, aga igal juhul on see ülihea uudis! Gates on ikka tõesti imekass!

Nädalavahetuseks jääb Gates ikka kliinikusse arstide järelvalve alla. Igav tal seal pole, sest vigastatud kiisut poputatakse ikka omajagu. Ka omanikud käivad oma pereliiget nii tihti kui võimalik silitamas. Esmaspäeval aga jälle pöidlad pihku, et kõik hästi läheks. Ja loomulikult helistage loomakaitse liidu annetusnumbritele, sest selle kiisu elunatukese eest võitlemine läheb vaatamata allahindlustele ikka korralikult maksma. Mina tänan!

9000 777 (annetate 5.- eurot) ja 9000 888  (annetate 10.- eurot)