25 juuli 2017

Imekass Gates: "Katkine vaagen mu liikumist ei sega!"

"Terve mõistus tõrgub selle kassi ravimise vastu. Selle rahaga saaks ka midagi targemat teha! Kasse on nii palju ja absoluutselt ükskõik millise kassi ravimine on mõttetu! Võtku parem uus, see on palju odavam", avaldavad mõned empaatiavõimetud inimesed.

Gatesile need jutud korda ei lähe ja ta paraneb kirujate kiuste. Ka Loomakaitse liidu ja Loomade Kiirabi Kliiniku rahval on taolisest soigumisest kama kaks ja me oleme Gatesile tema eluvõitluses igati toeks. Ja Gates on ses suhtes ikka klass omaette ning paneb imestama ka kõikenäinud loomaarsti Valdeko Paavel'i:


"Ta on imekass! Selles pole kahtlustki, sest ta liigub katkise vaagnaga absoluutselt normaalselt ringi. See on võimatu, aga ometi on see nii. Gates on imeline paraneja ja äge võitleja!"


Esimesed kaks operatsiooni möödusid hästi, aga eilsele planeeritud vaagnaluu lappimine lükkub sellele päevale kui võetakse käpa seest välja igasugu toed ja poldid-mutrid.

"Las taastub vahepeal ja siis selgub mida ja kuidas me täpselt teeme", ütles Paavel. Tänasest saaks Gates kodusele ravile, aga mu eilsed püüdlused peremehi tabada jooksid liiva. Kas nad ei taha enam nende omal süül viga saanud kiisule kodu pakkuda? Kas nad on äkki võtnud juba kassi?

Küsimusi on veelgi, aga loodetavasti saan täna siiski noorsandid kätte ning tegemist pole reeturitega. Kui ei saa, siis Gates ei pea ometigi muretsema ning küll me ta eest hoolitseme ning uue kodugi leiame. Gatesi imeline päästmine pole mõistagi odav lõbu, aga küll me kamba peale nagu kümneid ja kümneid kordi varemgi, hakkama saame. Loomade-lindude jaoks ülitähtsad, nende elusid päästvad numbrid on endised:

9000 777 (5.-) ja 9000 888 (10.-)

Õhtul sain järjekordse murekirja:


"Tere Heiki, mu kass vajab abi!"

"Mis juhtus?"

"Häbi öelda, aga kukkus aknast alla. Kaheksas korrus. Nüüd on nagu loid ja hoiab käppa imelikult. Raha mul ka pole!"

"Esmase ülevaatuse ja valuvaigistid saab liit vast katta, aga meil on eelmine raske kunde veel ees. Väga üle jõu hakkab käima....."


Halloo sõbrad, aknad on lahti ja kassid kukuvad, võrke ei pane, autot pole, rahanatukest ka mitte. Null omavastutust! Ja vabatahtlik loomakaitse peab üle riigi jooksma? Ausalt või?

Suvel on palav ja nende asjadega tuleb arvestada meeldib see meile või mitte. Lastel ju suudate silma peal hoida küll! Pange akendele võrgud, et kiisud lendama ei pääseks! Ja muide, ka tuulutusasendis aknad on ohtlikud - kassid üritavad sealt "pilust" minekut teha, aga jäävad kinni ning vajuvad alla. Vigastused on sel puhulgi karmid - ummuksisse jäänud vereringe, mittefunkavad närvid jne.


"Mida me siis teeme kuradi targutaja! Palav on ju! Hingata tahaks!", kiruvad nii mõnedki. Ei mina tea ja pole nagu minu asigi, ostke konditsioneer või pange jääkuubikud püksi, aga ärge omi kasse surnuks või vigaseks lennutage!