14 mai 2016

"Teil pole raha? Ärge vinguge laiskvorstid vaid minge metsa!"

Kõik kurdavad, et raha on vähe või põle teist üldse. "Minge metsa", ütleks selle peale Narva-Jõesuus elav Dmitri (58033571) Ja seda sõna otseses mõttes. Dmitri on tark ja teab, et raha kasvab puu otsas. Iga kord kui Dmitri metsast tuleb, haarab ta ikka natuke raha kaasa. Siis pole vaja tööl ka käia!
Viimane kord kui Dmitrike metsast tuli, haaras ta kohe viis raha kaasa. "Orava raha" siis sedapuhku. Orava raha, tänu Reformierakonnale, Ida-Virumaal eriti ei sallita. "Rahvas on rumal", teab Dmitri ja tema juba oravaraha ära ei põlga.

"Raha ei haisevat", teab Dmitri, aga oravaraha haiseb natuke küll. See meest muidugi ei heiduta. Kui te tahate Dmitri elustiili toetada, siis ostke temalt orav või lausa viis! Tüki hind on kõigest 200 eurot. Milleks tõesti tööl käia? Dmitri on väga-väga tark!
10843201_2Tänavu tundub aga metsloomalastega äritsemine õite populaarne olema. Ka Kuldses Börsis on kuulutus üleval ja seal pakub keegi Natalia (56723636) 40-päevaseid rebasekutsikaid. "Astuge aga ligi, 250 eurot tüki eest pole palju küsitud! Mul on lausa 9 kutsikat müügis!"
Enam ei teagi mida teha? Keskkonnainspektsioon saadab kohale ju "jahimees-loomakaitsja", kes probleemi omamoodi lahendab! Teatada neile või mitte? Tundub, et loomade metsast ära toomine on populaarne ja aina popimaks läheb.
Helistasime antud numbrile ja mingi mees vastas, et tema küll rebaseid ei müü. Sõnumile vastates aga küll, et emarebane on ostetud aasta tagasi ja vat nüüd tulid kogemata pojad. Pabereid tal mõistagi polnud ja kogu jutt tundus veider. Aga sellist pläma nad tavaliselt ajavadki
40853aec3fd762d1e80c413d20a49c74Mõtlen siin, et kui nii pisikeste metsaasukate eest saab 200-250 eurtsi, siis kits peaks olema kuskil 700 tuuris ja põdra võiks müüki paisata umbes pooleteist tuhhiga. Keegi ikka ostab. Ei mis siin ikka tühja jahuda. Mehed, kes tuleks appi püüdma - lähme toome selle raha metsast ära! Nali naljaks, aga loomakaitse liit tegi keskkonnainspektsioonile avaldused ikka ära. Eks näis kas neist tolku on ja loomad ka ellu jäävad!
"Sina olid metsast tulemas, mina olin metsa minemas,
tee peal juttu puhusime, mühas mets meis mõlemas,
hea, et mets on olemas......"