03 märts 2023

Öist Porto linna ka natuke

Kui juba tundus, et olen siin kõik ära näinud, siis öised retked tõestasid, et enamus linnast ja tolle elust-melust on tegelikult nägemata.

Olen ikka teinud niimoodi, et lähen õhtu hilja välja, sest siis pole nii palju rahvast ega masinaid ning saab rahus liikluseeskirju rikkuda ehk suvalisel kohal parkida ja lubamatuid tagasipöördeidki teha kui omadega rappa jõuad.

Eile juhtus vist ka omamoodi rekord - ca 100 meetri peal pakuti 2 korda kanepit ja korra nii heroiini kui kokaiini. Portugal oli vististi üks esimesi riike, kes narkotsi tarvitamise dekriminaliseeris. Müügi koha pealt ma ei tea, aga neid diilereid on siin kut lauda taga sõnnikut. Ometigi ohutunnet pole ja jätavad kohe rahule kui ütled, et ei tarvita sedasugu manti.

Ronisin ka vana silla peale. See vist kõrgeim siin. Alla vaadata oli ikka hirmus küll ja aju hakkas kohe "genereerima." Pole need kõrged kohad minu jaoks, aga Andreas oleks raudselt üliõnnelik olnud, sest teda kohe kisub taeva alla.

Eile lõin lahti reisijuhi ja avastasin, et paljud ägedad kohad on nägemata. Keera või ots ringi ja mine lõunasse tagasi? Samas hea, et nägemata, sest siis on põhjust ju uuesti tulla.

Homsest lubab siia ka vihma ja kohe mitu päeva jutti. Eks siis tuleb minna taas päikest otsima, kuigi juba ette on kahju lahkuda, sest oleme leidnud oma salakohad, kus kellegile jalgu ei jää ning mõnede inimestega suhtlemisest hakkan samuti kindlasti puudust tundma.