16 märts 2023

Tuleks koju, aga ......

Tuleks koju, aga naiska ütles, et ei taha rohkem mu nägu näha. Küllap vihastas, et kaasa ei võetud? Ma tallaalune kuuletun vastumeelselt ja ei tule siis veel nii pea, et temake ikka rahul saaks olla. 

Ruudi kiidab takka, et õige otsus ja mees ei tohi lödipüks olla. Mis meil siin viga ilma naisteta on? Tõsi ja ei olegi. 

Tutvusin kuue eestlasega ja pühapäeval tutvun seitsmega veel. Esimesed kuus on kliimapõgenikud nagu meiegi. Ülejäänud tulid Valenciasse pidusse, aga seal on praegu hullumaja - isegi imikud lasevad saluuti või teevad tongipauku.

Vaadake ise veebist. Las Fallas on asja nimi ja selle kõrval on meie kolmekümne aasta saluudid korraga taevasse lasta hale sosin. Mõeldes Ruudi paugukartlikkusele tulime hoopis taas mägedesse. Siin vaikne ja vabadust piiramatatult joosta. Ma saan päikest võtta või õigemini poolpaljalt ringi tölberdada ja looduses konnata.

Mäe all linnas läks täna nii palavaks, et tõmbasime poolest päevast leelet - 25 ja ühtäkki bussis 32! Appi! Mulle palavus ei sobi. Nõpsile ka mitte. Naistel mõistagi raske aru saada.

Hommikul tõuseb siin päike tund aega hiljem. Mägi jääb ette. Loojub vist seetõttu veidi varem ka. Uus kogemus ja unistuse täitumine igal juhul. Pimedas me kondama ei lähe - jube lihtne on paljudes kohtades üle ääre kukkuda.