16 märts 2023

Jamad netiga jätkuvad

Välismaal netiga paras jamps kui oled Eestiga seotud – ainult maksa arualagedat hinda. Kui enamus riikides saab kodumaa netiühendusele sülitada ja osta kohalik kaart, siis mõneski ei saa – tee leping. Pole kõiki asju peensusteni selgeks teinud, aga Hispaanias on paras keberniit.

Sestap kasutan kodumaist. Viga, aga valikut pole – iga kahe-kolme päeva pärast tuleb sõnum, et väljamaa net otsas ja debiilik osta uus - me oleme sinu huvide eest väljas! Maksa raibe! Äkki oli 12 eurtsi 5 giga eest. Meenutan, et Portugalis maksis 5 eurtsi 35 giga!

Koduse neti hind pole parem. Rääkisin PTA-ga, nad teevad analüüse ja selgus, et kõik, kes kõik töötavad Telias, Elisas või Tele2-s situvad kulda. Proov nigel, aga siiski. 
Hellasin Kaja Kallasele ja rääkisin murest. Vastus oli ühene – ära tapa Eesti majandust ja lollidelt peabki raha ära võtma!

Vastus ei rahuldanud ja hellasin kõikidesse eelloetletud firmadesse. Vastasid, et Heikikene, hariduseta talupoeg ning soovitasid parem siga tapma või lehma lüpsma minna kui matsu ei jaga. 
Asi olevat nimelt selles, et sellised mahajäänud arengumaad nagu Rootsi ja Soome, Portugalist ja Hispaaniast rääkimata teevad telefonimaste puust ning neil olevat füüsilised ametnikud, kes kõnesid ühendavad. Nad laastavat ka loodust ja palka saavat vatitikkudes ja kartulites.

Meie tegevat maste aga metallist ja Eestis on juba arvutid, millest eelloetletud lollriigid isegi unistada ei oska. Ilmselt saite aru! Elagu Eesti ja oleme uhked.

Kõik õige ja peaasi, et meie maste puust ei tee! Mingem lehmi lüpsma ja sigu tapma lollid talupojad ja -tütred! 
Elagu Eesti! Üks küsimus vaevab aga mu hinge - miks me oma raha valdavalt ikkagi neile lollidele ära anname?