17 detsember 2020

"Uudis Kalamaja Žorikust tegi täna maailmale tiiru peale"

"Washington Post" on ainult üks kõlava nimedega zeitungitest, kust väljamaa inimesed kuulsid täna ajakirjanik Maris Hellrand'i ja Associated Pressi vahendusel Eestist ja Tallinnast, Kalamaja agulist ja koer Žorikust. See ilmus ikka lausa kõikjal üle maailma! Kes otsida viitsib, leiab ehk videogi üles. 

Fotograaf Raul Mee kõllas eile ja avaldas soovi lisaks juba salvestatud klipile Žorik ka pilditegemiseaparaadi sisse saada. Seda ei tea kunagi, mis tujus kuulus hulkurkoer on, aga nagu isegi näete, siis Raulile poseeris ta sedapuhku suurima häämeelega.

Täitsa kihvt värk ikka küll ja natuke uhke tunne ka. Täna saabusid juba uued intervjuusoovid väljamaa ajakirjanikelt ja Kalamaja legend-koer kogub muudkui kuulsust. Ei osanud seda küll ette näha. Pioneeri ausõna! Järgnev artikkel pole küll riigikeeles, aga loodetavasti saab vähemalt noorem rahvas kindlasti aru.

"Estonians erect statue and give home to beloved stray dog"

“One Good Thing” is a series that highlights individuals whose actions provide glimmers of joy in hard times — stories of people who find a way to make a difference, no matter how small.