20 detsember 2020

"Kiire-kiire! Padruneid vaja!"

Täna läks lõpuks ka Stromkal sõda lahti. Ruts va argpüks passib voodi all ja väriseb kut haavaleht. On ikka nannipunn! Pauk on tore! Pauk on hea! "See lausa kultuuri osa", teadis üks rääkida.

Ma ka kultuurne tüüp. Kaevasin vene kroonust rotti pandud Kalašnikovi peidikust välja ja kukkusin aknast kõmmutama. Ikka õhku ja kaks magasinitäit jutti. 

Ohh seda lusti ja rõõmu! Mõni viskus pikali, teine pistis jooksu, üks haaras rinnust kinni ja maha kukkudes teeskles surnut. On ikka naljavend, aga väga usutav oli see kõik. Isegi kiirabibrigaadi pettis ära. Hiljem tuli musta värvi masin. Sellel vilkureid kahjuks polnud.

Aga ainult paremaks läks kui kaugelt kostusid sireenid. Maja ees läks täielik disko lahti - punased, sinised ja kollased vilkurid sahmisid pimeda ja kõleda talevõhtu õdusalt rõõmsaks. Lapsed kilkasid ja vahva oli. Pollarid olid mingid eriliselt ettevaatlikud jobud - maskid lausa sellised, et aint silmad paistsid välja ja kiivrid kah veel peas. Tule taevas appi ja ega see plekist kauss bakteri vastu siis aita, aga nii see koroona mõnedele juba mõjub. Vähemalt automaadid olid kaasas. Hästi armas! 

Jämm jätkub ja paluks kast-paar paukpadruneid. Granaate ka. Kirjutage ikka otse siiasamma. Kes jõuluvana usub, neile häid Jõule! Kes mingil arusaamatul põhjusel naisi, neile hääd Naistepäeva, aga ikka koos pauguga! Pauk on tore! Pauk on hea!