12 detsember 2020

"Peremees vangi, koer lageda taeva alla! Jacku ootab kodupakkumisi!"

Iga (looma) jõuluaeg on sarnane, aga ka veidi erinev. Tänavune hakkab silma sellega, et hirmpalju eakaid loomi jääb põhjusel või teisel üle. Ei hakka põhjuseid lahkama ega hinnanguid andma, aga kahjuks on nii. 

Palivere eakatsest kiisudest leidsid kaks üllatuslikult kodu ja siinjuures pean tänama üht Haapsalu hambaarsti tänu kellele see kõik teoks sai. Ka teised kaks oleks Viljandimaal kodu leidnud, aga Läänemaa poole kiisudele järgi sõitnud pere mõtles ringi ja võttis hiirekunni hoopis Pärnu varjupaigast. Loodevasti leiavad ka need kaks vanurit siiski veel kodu.

Tänane lugu räägib aga ühest pätist, kes kinnimajja topiti ja tema koerast Jackust. Ei mina tea mida või kas ta üldse miskit tegi, aga vangi ta pandi. Lapsed ja naabrid hooldasid koera nagu oskasid ning said paganama hästi hakkama. Müts maha! Nüüd tuli aga sein vastu. Edastan nende abipalve:

"Tere Heiki. Meil üks suur mure täiskasvanud koeraga Märjamaal. Nimelt koera omanik ise on veel vanglas ja siiani hoolitsesid aastaid tema koera eest lapsed kuid nüüd on kutsa ilma jäämas ka oma kodust. Kahjuks paari päeva eest saime teada, et see hoone koos maaga, millel koer asub, võetakse omaniku poolt tagasi ja võõrast koera sinna ei taheta. Kahjuks täna hommikul oli maja omanik juba kohal ja väitis, et koer oli ise välja saanud?!

Eile naine käis jalutama temaga ja hiljem saime mõned pildid ka tehtud. Oli ka üks pere, aga kahjuks nemad hüppasid alt ära kuna neil ei ole väga suurt aeda, aga sellele koerale on aed ikkagi väga tähtis. 

Koera päris õiget pikka nime ei teagi, aga reageerib nimele Jacku. Kunagi kuulsin midagi Jaqueline'i taolist, aga ei ole kindel. Kutsa ise on sõbralik ja väga arukas. Olen käinud ka ise temaga korduvalt jalutamas ja talle süüa-juua viinud. Jacku on suurepärase iseloomuga, kõigiga alati sõber olnud. On sõnakuulelik ja oskab ilusti rihmas olles jalutuskäike teha. Ka senised kokkupuuted teiste koertega on sõbralikult möödunud. 

Ta on terve elu elanud taraga piiratud alas ja ka uus kodu peaks olema aiaga ümbritsetud, sest võimalust ringi rändama minna kasutaks ta kohe kindlasti ära.  Ahhjaa, Jacku on umbes 7 aastane segavereline steriliseeritud emane koer. Ta on juba aastaid olnud ilma selle päris õige peremeheta, aga olenemata sellest, on ta olnud alati hoitud ja hoolitsetud. 

Kas äkki leidub sul mõnd head mõtet koerale uue kodu leidmise suhtes? Vajadusel on ta ka päris hea valvekoer. Koer muidugi väga kuuti ei armasta, aga kui vaja, siis viime ka selle ise kohale."

Midas muud kui jagage siis kut hullud ja aitame selle igati toreda koera uude koju. Lisan ka inimese numbri, kes tema pärast kõige rohkem südant valutab - 
53828389