22 detsember 2020

"ALSO EESTI jõulukink rõõmustab viite ühingut"

Kui sa oled kellegi poolt, siis sa oled paraku alati ka kellegi vastu, sest absoluutset üksmeelt pole olemas. Seisad vanurite eest, pragavad noored, et neil raske alustada. Toetad noori, saavad penskarid kurjaks, et kas nad siis sellepärast kogu elu rügasid ja praegusele heaolule aluse panid kui nüüd ise supiköögis tänutäheks lurri lürpima peavad.  

Vastasseise, mis maailma valitsevat inimloomade liiki teineteisest lahutab on tänapäeval juba tuhandeid - naised vs mehed, homod vs heterod, kristlus vs islam jne jne ning minisõjad ükskõik kui tühisel teemal on täies hoos.
 
Armu ei anta ja esirinnas on siin poliitilised ühendused. Emmede-isside vastasseis, kus lahingu käigus kallis lapsuke kasvõi pooleks kistakse, ületab samuti taluvuse piire. Mõlemad pooled väidavad, et armastavad? Võib-olla tõesti aga see egoistlik armastus tekitab vaid katkiseid vaimseid inimesi juurde. Säh sulle armastust ja vanemlikku õigust! Hädaorg, mitte ajakirjandus, kus iga mahajäetud naine või mees suurt muret ja ülekohut kurdab ning teist poolt sõnadega surma saadab! 

Kogu selle kisma keskel jäävad sellised teemad nagu keskkond ja teiste liikide eluõigus üsnagi tahaplaanile. Kaitsed metsa, siis oled loll "puudekallistaja", kaitsed loomi, siis peast segi zoofiil. Loomade, lindude ja teiste elukate kaitsmine on väga õrnal jääl kõndimine, sest sa oled ju inimkonna vastu. Nii väidetakse, kuigi see ei vasta absoluutselt tõele. 

Mõned hädaldavad, et nende valdkond on alarahastatud. Suud kinni vingukotid, sest loomakaitse valdkond pole üldse rahastatud ning need sandikopikad, mis täna mõnedele ühingutele riigikaukast kukuvad, omavad vaid näilist eesmärki, et teemaga tegeletakse.

Loomapäästegrupp ei taha maksumaksja raha, sest toitvat kätt pole kombeks hammustada ja see tähendab seda, et praegu valitsevale olukorrale ja riigijuhtidele tuleks vaid kiidulaulu laulda. No ei oska ja ei taha. See poleks õiglane ka, sest probleemid ju jäävad ning loomade seisukohalt on see lausa ekstensiaalne küsimus. Pole hullemat pattu maa peal kui teist kaitsta lubanud tegelased rahanatukse eest oma suud sulgevad ja kõrvale vaatavad. "Halb" võidabki siis kui "head" midagi ei tee! Fakt!

Meie gäng on nautinud toetajate usaldust ühingu loomise esimestest päevadest saati ning õnneks on taoline kompromissitu sirge selja ja otsekohese ausa väljaütlemise poliitika aina rohkematele inimestele meelepärane.

Loomulikult on see paljudele ka vastukarva, aga midagi pole parata - meie missioon on need karvased ja sulelised tegelased, kes enamasti just tänu inimtekkelistele põhjustele viga saavad, valust päästa ja terveks ravida. Ja siinjuures südamlikud tänud kõikidele headele inimestele, kes meie toetajatena vabatahtliku loomapääste üleüldse võimalikuks teevad. Ilma teieta ei toimuks midagi ja kõik need patsiendid oleksid piinlema ja hukule määratud, sest riiklik loomakaitse on üks suur naljanumber, mille eesmärk on pööblit lõbustada, mitte loomi aidata. Seda te teate vast isegi.

Täna sai Loomapäästegrupp ALSO EESTI OÜ juhataja Tarmo Niineste allkirja kandva heasoovliku kirja, mis tegi südame alt soojaks. Loodetavasti "alsokad" ei pahanda kui ma selle ilma luba küsimata avaldan. Loo alguses mainitud kiun, ving, ärategemine ja hädaldamine levivad ju kulutulena ning seetõttu ma meediat enam ei tarbigi - vastik on, sest pooled täna avaldatavad "uudislood" peaksid jääma tegelikult üleüldse avaldamata ega risustama avalikku ruumi. Kirumise ja kurjuse vastand on aga headuse propageerimine. Eks ole? Ja seda ma nüüd suurima heameelega teengi. Suur-suur aitäh Also Eesti!

"Tere, Head Inimesed!

Ideaalses maailmas on kõik elavad hinged terved ja rõõmsad, eriti jõulude ajal. Siis istutakse ümber kuuse ja tehakse kingitusi ning heietatakse helgetel teemadel. Palju aega ja raha kulutatakse kingituste tegemise peale, sest kingitusi teha on ju kombeks. Päriselus aga kimbutavad nii inimesi kui loomi, sõltumata pühadest ja aastaajast, tihtilugu haigused ja igapäevamured. Lihtsalt ei jagu vahendeid, et ennast ravida või kõht täis süüa. Kingitustest rääkida sellises olukorras tundub suisa kohatu.

Hammasrataste vahele võib jääda ootamatult. Ja kui maailm su ümber on kokku kukkumas, on suur õnnistus, kui keegi sind või su tähtsat sõna otseses mõttes päästma tuleb. Sõltumata kellaajast. Sõltumata asukohast. Sõltumata olukorra keerukusest. Sõltumata operatsiooni maksumusest. Ehk, et looduses valitsebki tasakaal – seal, kus on hädasolijad, seal on ka abistajad. Hästi oluline on, et need, kes alati leiavad aja ja võimaluse teisi aidata, teaksid, et neid hinnatakse väga.

ALSO Eesti toimetab valdkonnas, mis sel keerulisel aastal võrreldes suure pildiga väiksema raputusega pääses. Ka meie koostööpartnerid on alles ja tegutsevad. Me saame hakkama. Me oleme väga tänulikud selle üle. Ja me oleme väga tänulikud teie üle, kes te teete seda, mida te teete - päästate neljakäpalisi, sulelisi, sarvilisi, sabadega ja sabadeta hingelisi. Kõnetate oma tegevusega väga.

Eraisikutena toetame abivajajaid aastaringselt, aga ettevõttena otsustasime sel aastal toetada viit organisatsiooni, kellest üks on teie kamp. Koos sügava kummardusega. Häid pühi ja südamest edu teile!

ALSOkatest loomasõbrad"