29 aprill 2019

"Rakverekad! Kelle punane kodukiisu auto alla jäi?"

Rakveres Vene gümnaasiumi korvpalli platsilt leitud ja Loomapäästegrupike üle antud. Natuke loid ja ühe käpa alumine osa on sodi, mis sodi. Hommikuni on meie hoiukodus ja siis toimetakse minu kätte. Eks siis kliinikus on juba näha, mis ja kuidas.

Pärnust leitud kiisut me kahjuks aidata ei saanud. Üritan võimalikult lihtsas keeles seletada miks. Ta oli sabapidi ilmselt auto alla jäänud ja üks lülidest murdus ning pingutas närvi nii palju, et see piltlikult öeldes tuli seljaaju küljest lahti.

Mingid refleksid olid, aga need kadusid lõpuks sootuks ehk, et pissima-kakama poleks hakanud ja üleüldse oleks kogu tagakeha olnud halvatud. Saate isegi aru, täpselt tund tagasi andsin kliinikule loa ta vaevadest vabastada

On olemas väike võimalus ka neile, kes vandenõuteooriaid armastavad - äkki sõbralik kass võeti üldse sabapidi pihku ja virutati siis vastu maad või seina. Vigastuste iseloomu arvestades välistada seda ei saa, aga ärge palun võtke seda jummala pärast faktina.

Täna õhtusest linnuloost veel nii palju, et ka see tegelane, kel haavel ühest silmast sisse, teisest välja tuli, saabub homme minu kätte. Tal nimelt on koopas üks silm alles ja seda tahame me lähemalt uurida. Eutaneerime vaid siis kui see on absoluutselt vältimatu ja looma-linnu huvides. Loomapäästegrupi põhimõte. Ei muud.

Teine linnupääasteopp on just praegusel ajahetkel Lasnamäe Centrumi juures käimas. Tundub, et ka seda vaest tegelast pole meie võimuses elule tagasi aidata. 

Rakvere kass on 11 tegelane, kes Täpile annetatud rahade eest abi saab. Ühtekokku annetas 1765 inimest koer Täpi raviks 23951.38 eurot.

Tänases tervisekontrollis panin dr.Valdeko Paavel (pilt 5) taastumise hindeks "5+" ehk kruvid-poldid-plaadid olid kenasti paigal! Väike põletikuline nire tuli ühes nn "naelahaavast", aga antud juhul on see normaalne.

Tänan kõiki toetajaid ning rokime aga loomade ja lindude eest üheskoos edasi!