20 aprill 2019

"Kelle oma see elus asi on?"

Mingi selline "elus asi" tekitas täna Adavere kandis kerget paanikat ja palju polnud puudu kui temast maanteel lihtsalt üle oleks sõidetud.

Kohaliku Circke K hoolivad inimesed toimetasid ta eneste juurde ja hakkasid abi otsima. Tänu neile ta elus ongi! Mäletavasti ütles hiljuti üks VTA asjapulk Katrin Lusti saates, et igasugu MTÜ-sid pole vaja, sest on olemas varjupaigad ja omavalitsused.

"Õujeee! Mees on täiega palga välja teeninud ning valdab teemat läbi ja lõhki!"


Ma arendaksin riigiametniku mõtet edasi ja nõustun, et MTÜ-sid poleks vaja, aga seda alles siis kui RIIK oma tööd teeks! Täna on Eesti loomakaitse vallas hädapätakas kuubis, aga see pole poliitikute vaid valijate tahe, et meie loomad piinlema peaksid ja neid taga kiruda pole mõtet. Muide, kõik varjukad on ka MTÜ-d, aga see selleks. 


Ühe Lõuna-Eesti varjupaiga juhtvõll kriiskas hiljuti hääle ära ja kadus arusaamatul põhjusel mu sõbralistist, sest sinnakanti polevat vaja loomapäästeautot! Nad ise teevad KÕIK ära ja saavad suurepäraselt hakkama!


"Tulete meie mängumaale! Meil liisingud ja kohustused! Te ei tohi Tartus loomi päästa!"

Hea tädi arvas ilmselt, et meie masinad on tasuta käes ning ka kliinikud jätavad arved esitamata. See on muidugi tase kui üks MTÜ hakkab teist MTÜ paika panema! Nagu loomapedede maffia - see on minu piirkond ja see seal sinu! Bensutankla inimesed pidid täna taas igatahes kuulama hülgemöla KOV-idest ja piirkondadest ja lepingutest.

"Meid ei huvita teie lepingud ja nõmedad seadused! Tulge koera järele! Ta on hädas ka, karv puha maas ja puhmas!"

"Ei tule!"

"Politsei ka ei tule! Mida me teeme?"

"Nagu võõras mure, helistage esmaspäeval jne jne"


Palju õnne "teemade haldajad" ja enamasti te ei jõuagi kuhugi kui lepingut ja pappi taga pole! Pole vaja üldse higistama ja ühendust võtma hakata! Ma isegi ei viitsi sel teemal rohkem teiega rääkida!

"Mäda on see teie süsteem ja teate seda isegi!"

Igatahes Loomapäästegrupp korjas selle "asja" üle ja viime arstile. Seejärel peaks ka selguma, mis imeelukas sealt rastapatside seest välja ilmub. Tõenäoliselt teda omanikule tagasi anna, sest ilmselgelt ei saa inime isegi sellise väikse kutsa pidamisega hakkama. See kõik muidugi sõltub sajast asjaolust.

Tänan Adavere "Circle K" toredaid inimesi, et nad koera sõiduteelt päästsid ja abi otsima hakkasid. Mul on kahju, et pidite telefonis selliseid nõmedaid sõnumeid kuulama, millest sittagi kasu pole ja loomad surema jätavad.