30 aprill 2019

"Rakvere "kana" saab veel nägijaks!"



See lugu liigitub nüüd küll juba ulme valdkonda, aga Erko tõi vigastatud metslinnu ehk kana nagu me teda hellitavalt kutsume täna Tallinna arstile.

Uurisime-puurisme ja tirisime ühe silmadest õigele kohale tagasi. Täitsa terve oli ja tundub, et midagi ta ikkagi hakkas nüüd nagu nägema ka! Tegemist oli kas üliõnneliku vedamise või ausalt öeldes ei oska me seda absoluutselt seletada miks see linnuke üleüldse elus on?!




Ühesõnaga haavel lendas ühest silmast sisse, aga jättis suurem kahju tegemata. Paistetus, riivakahaav jne peitsid aga silma nii ää, et tundus nagu seda polekski. Teine silm on aga sodi, mis sodi ja see tuleb välja opereerida. Arvame, et haavel tuli läbi selle välja. Võibolla juhtus aga kõik risti vastupidi. Enne 10 päeva ei juhtu igatahes midagi, sest igati naksis linnuke peab toibuma ja taastuma.

Mõnele tundub see jant kindlasti täiesti mõttetu. Võibolla, aga meile nii ei tundu. Ilmselt jääb see metsakana oma päevade lõpuni elama inimese juurde. Kui nägemine isegi taastub, siis ühe silmaga on sant lennata. Eks ma pea enne muidugist targematega nõu, sest ega ma mingi looma- või linnutark, kes kõike teab,  päriselt muidugist pole.

Rakvere kiisu on samuti uudushimulik ja väga sõbralik. Nurrub ja tahab pai. Hommikul kondas mööda Erko elamist ringi nagu õige mees kunagi. Käpaga on aga jama majas - vana vigastus, närvid on viga saanud ja kuna ta seda käppa ei tunneta, siis keerab ta pahempidi ning kõik värsked vigastused on ta enese tehtud. Luud on iseenesest muidu terved.

Tundub, et kodukass, aga sita peremehe oma, sest kui too oleks kohe kiisu käpa ravile tähelepanu pööranud, siis poleks seda homme otsast ära saagida vaja.

Pärnakas Aimar Paenurm nägi õnnetust pealt kui auto ühest kiisust Ida-Virumaal hiljuti üle põrutati. Heasüdamlik mees korjas kassi peale, keeras otsa ringi ning toob Tallinna, kus annab selle meile üle.

Vigastuste kirjeldus on halb, aga ärgem tõtakem sündmustest ette. Nüüd võtan aga mobla välja, sest muidu ei saagi kotile keerata - hädalisi tuleb uksest-aknast.

Ei teagi, mis hullumaja see eila-täna lahti läks? Volber ilmselt, Jääge vähemalt teie terveks!